Aanvang
Uitvoerenden

Leerlingen van de International School Utrecht
Elena Gramatikovska workshopleider
Geerte de Koe workshopleider

Programma

Eigen compositie gebaseerd op werken van Händel en Hayes

Locatie
Cloud Nine

Pronkstukken - International School

Compositietraject educatie

Geweest

De bovenbouwleerlingen van de International School uit Utrecht brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt, met de componisten Händel en Hays als inspiratie.

Het resultaat van de drie workshopdagen wordt om 19.00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Later op de avond spelen Holland Baroque en Cappella Amsterdam onder leiding van dirigent Alexander Weimann in de Grote Zaal. Op het programma staan de werken van Händel en Hayes, die als inspiratiebronnen voor het Pronkstuk van de leerlingen dienen. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van hun projectweek.

Pronkstukken
Educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast de International School hebben eerder al de Werkplaats Bilthoven, het Bonifatius College, Cals College, Gerrit Rietveld College, Goois Lyceum en het Amadeus Lyceum deelgenomen.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!