Aanvang
Programma

Eigen compositie 

Uitvoerenden

Peter Sambros en Maite van der Marel workshopleider
Studenten Conservatorium

 

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Pronkstukken - HKU

Compositieproject Educatie

Geweest

De studenten van het Utrechts Conservatorium (HKU) brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende vier projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt, met de componist Schumann als inspiratie.

Het resultaat van de vier workshopdagen wordt om 19.00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 7 juni speelt het Radio Filharmonisch Orkest, Groot omroepkoor & Nationaal Kinderkoor onder leiding van dirigent Markus Stenz in de Grote Zaal. Op het programma staat het werk Szenen aus Goethes Faust van Schumann die als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de studenten dienen. De deelnemende studenten wonen dit grote concert bij.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast de HKU hebben eerder al de Werkplaats Bilthoven, Cals College, het Bonifatius College, 't Goois Lyceum, International School Utrecht, het Amadeus Lyceum en het Gerrit Rietveld College deelgenomen.