Aanvang
Uitvoerenden

Leerlingen van het Gerrit Rietveld College
Niels Vermeulen workshopleider
Geerte de Koe workshopleider
Elena Gramatikovska workshopleider

Programma

Eigen compositie gebaseerd op werken van Beethoven, Maier en Richard Strauss

Locatie
Cloud Nine

Pronkstukken - Gerrit Rietveld College

Compositietraject educatie

Geweest

De bovenbouwleerlingen van het Gerrit Rietveld College uit Utrecht brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt, met de componisten Beethoven, Maier en Richard Strauss als inspiratie.

Het resultaat van de drie workshopdagen wordt om 19.00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Later op de avond speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Sir Mark Elder in de Grote Zaal. Op het programma staan Beethovens Vioolconcert, Jubel-Ouverture van Maier en Ein Heldenleben van Strauss, die als inspiratiebronnen voor het Pronkstuk van de leerlingen dienen. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van hun projectweek.

Pronkstukken
Educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Gerrit Rietveld College hebben eerder al de Werkplaats Bilthoven, het Bonifatius College, Cals College en het Amadeus Lyceum deelgenomen.

 

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!