vrijdag 16 april 2021

Pronkstukken - Gerrit Rietveld College

Compositietraject - educatie

geweest
18:30
zaal open
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
vrijdag 16 april 2021

Pronkstukken - Gerrit Rietveld College

Compositietraject - educatie

geweest

De bovenbouwleerlingen van het Gerrit Rietveld College brengen samen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt met als inspiratie Diepenbrock en Brahms.

Het resultaat van drie workshopdagen wordt om 19:00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 16 april speelt het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Christian Macelaru in de Grote Zaal. Op het programma staan Diepenbrock en Brahms, die als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen dienen. De deelnemende leerlingen wonen dit concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Gerrit Rietveld College nemen o.a. het Cals College Nieuwegein, Laar & Berg, Goois Lyceum, de Werkplaats Bilthoven, Amadeus Lyceum, het Bonifatius College, International School Utrecht en de HKU jaarlijks deel aan dit programma.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!