vrijdag 14 februari 2020

Pronkstukken - De Werkplaats

Compositietraject educatie

19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Leerlingen van De Werkplaats
Rachid Khelifi workshopleider
Hanne van de Vrie workshopleider
Peter Sambros workshopleider

locatie
vrijdag 14 februari 2020

Pronkstukken - De Werkplaats

Compositietraject educatie

De bovenbouwleerlingen van De Werkplaats brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt met Brahms 'Ein Deutsches Requiem' als inspiratie.

Het resultaat van drie workshopdagen wordt om 19:00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 14 februari speelt Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Peter Dijkstra in de Grote Zaal tijdens AVROTROS Vrijdagconcert. Op het programma staat Brahms 'Ein Deutsches Requiem', die als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen dient. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Cals College hebben eerder al de Werkplaats Bilthoven, het Bonifatius College, 't Goois Lyceum, Gerrit Rietveld College, International School Utrecht, de HKU en het Amadeus Lyceum deelgenomen.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!