donderdag 11 juni 2020

Pronkstukken - Amadeus Lyceum en Niftarlake College

Compositietraject educatie

geweest
14:30
aanvang
14:30
zaal open
15:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Leerlingen van het Amadeus Lyceum en Niftarlake College
Niels Vermeulen workshopleider
Maite van der Marel workshopleider

locatie
donderdag 11 juni 2020

Pronkstukken - Amadeus Lyceum en Niftarlake College

Compositietraject educatie

geweest

De bovenbouwleerlingen van Amadeus Lyceum en het Niftarlake College brengen samen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende vier projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt met het Requiem van Verdi als inspiratie.

Het resultaat van vier workshopdagen wordt om 19.30 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 18 juni spelen het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Karina Canellakis in de Grote Zaal tijdens Pieces of Tomorrow. Op het programma staat Requiem van Verdi, dat als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen dient. De deelnemende leerlingen wonen dit concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Amadeus en het Niftarlake hebben eerder al o.a. de Werkplaats Bilthoven, het Cals College, ’t Goois Lyceum, het Gerrit Rietveld College, het Boniftius College, International School Utrecht en de HKU deelgenomen.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!