vrijdag 15 maart 2019

Pronkstukken - Amadeus Lyceum

Compositietraject Educatie

18:45
zaal open
19:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Leerlingen van het Amadeus Lyceum
Jurgen van Harskamp workshopleider
Peter Sambros workshopleider

programma

Eigen compositie gebaseerd op werken van Debussy, Ravel en Berlioz

locatie
vrijdag 15 maart 2019

Pronkstukken - Amadeus Lyceum

Compositietraject Educatie

De bovenbouwleerlingen van Amadeus Lyceum brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende vier projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt, met de componisten Debussy, Ravel en Berlioz als inspiratie.

Het resultaat van de vier workshopdagen wordt om 19.00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 15 maart speelt het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Antony Hermus met pianiste Alice Sara Ott in de Grote Zaal. Op het programma staan werken van Debussy, Ravel en Berlioz die als inspiratiebronnen voor het Pronkstuk van de leerlingen dienen. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Amadeus Lyceum hebben eerder al de Werkplaats Bilthoven, Cals College, het Bonifatius College, 't Goois Lyceum, International School Utrecht, de HKU en het Gerrit Rietveld College deelgenomen.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!