donderdag 10 december 2020

Pronkstukken - Amadeus Lyceum

Compositietraject - educatie

geweest
19:00
zaal open
19:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
donderdag 10 december 2020

Pronkstukken - Amadeus Lyceum

Compositietraject - educatie

geweest

De bovenbouwleerlingen van Amadeus Lyceum brengen samen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende vier projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt met Bach als inspiratie. De presentatie is besloten, maar wordt wel opgenomen en is later terug te zien via het YouTubekanaal van Pronkstukken.

Op 11 december speelt de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van concertmeester Shunske Sato in de Grote Zaal. Op het programma staat uiteraard Bach, die als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen dient. De deelnemende leerlingen wonen dit concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Amadeus Lyceum nemen o.a. het Cals College Nieuwegein, Laar & Berg, de Werkplaats Bilthoven, ’t Goois Lyceum, het Gerrit Rietveld College, het Bonifatius College, International School Utrecht en de HKU jaarlijks deel aan dit programma.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!