vrijdag 7 oktober 2016

Pronkstukken Amadeus Lyceum

Compositieproject educatie

geweest
10:00
zaal open
uitvoerenden

64 Leerlingen van het Amadeus Lyceum
Workshopleiders Maite van de Marel, Peter Sambros, Geerte de Koe + musician(s) 3.0

programma

Eigen compositie
Uitgangspunt voor deze compositie zijn de koorwerken die op de avond live wordt uitgevoerd door het Groot Omroepkoor onder de titel: “Requiem zonder Laatste Oordeel”, met name Heppener Del iubilo del core che esce in voce, en Duruflé Requiem.

locatie
vrijdag 7 oktober 2016

Pronkstukken Amadeus Lyceum

Compositieproject educatie

geweest

64 bovenbouwleerlingen van het Amadeus Luceum uit Utrecht brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende vier projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt.

Workshopleiders Peter Sambros, Geerte de Koe en Maite van der Marel werken samen met de leerlingen en hun muziekdocent Niels de Koe aan dit nieuwe werk. Ook nemen twee studenten van het Conservatorium Utrecht, opleiding Musicians 3.0, deel aan dit bijzondere maakproces. 

Het resultaat van de vier workshopdagen wordt 19.00 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

 

Later op de avond zingt het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Ed Spanjaard in de Grote Zaal tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. Op het programma staat het Requiem van Duruflé en koorwerken van Fauré en Poulenc. Deze werken vormen de inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van hun projectweek.

Pronkstukken
Educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Amadeus Lyceum hebben eerder al het Bonifatius College, Cals College en het Gerrit Rietveld College deelgenomen.

 TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!

Zie ook