woensdag 7 oktober 2020

Proberen lukt altijd

Een avond over perfectiestress

Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

18:45
zaal open
19:45
aanvang
21:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 7 oktober 2020

Proberen lukt altijd

Een avond over perfectiestress

Er is op zich niets mis met perfectionisme: wie wil er nu niet iets prachtigs afleveren? Maar als dat streven voortkomt uit de angst niet goed genoeg te zijn, niet te voldoen aan je eigen normen of die van anderen, wordt het een heel ander verhaal. Nooit fouten durven maken, bang zijn voor feedback, veel goedkeuring nodig hebben en chronisch ontevreden zijn over wat je bereikt, verlamt je. Het remt je plezier, creativiteit en prestaties. Het leidt tot perfectiestress. Tot negatieve gedachten over jezelf. Tot een onvrij leven. En dat put uit.

Op deze avond kun je je perfectiestress te lijf.

Faalkundige en directeur van het Instituut voor Faalkunde Remko van der Drift presenteert zijn nieuwste boek ‘Proberen lukt altijd’. Hij vertelt een aantal inzichten over perfectiestress uit dit boek en zal met je gaan faalfitnessen. Ook zal hij het record ‘zo-snel-mogelijk-met-zoveel-mogelijk-mensen-een-inleiding voorlezen’ proberen te vestigen.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in "het echte leven’ al genoeg wordt gedaan alsof. Vanavond schrijft ze terplekke een live column, zonder voorbedachte rade, recht uit het hart. In de directheid van het moment, schrijft Laura live een humoristisch, poëtisch en kwetsbaar stuk over perfectiestess, dat zij als slotwoord van de avond voorleest.

Na 3 jaar zonder muziek is de singer/songwriter Mark Lotterman nu, 'Bang dat het fout gaat’, terug als Dhr. Lotterman. Nederlandstalige liedjes over het leven in de grote stad. Vanavond is deze reïncarnatie gewapend met een keyboard voor het eerst weer op het podium te bewonderen.

Faalkundige Saakje Bakker van het Instituut voor Faalkunde helpt je met je negatieve gedachten op afstand zetten: zelfkritiek is ook maar een mening!

Filosoof/faaldenker Dr. Frank Kupper van het Instituut voor Faalkunde en verbonden aan de VU, onderzoekt live met het publiek het menselijk tekort.

Neurowetenschapper bij de Universiteit Utrecht Valeria Bonapersona vertelt over de positieve en negatieve effecten van stress op ons brein en lichaam.

Anamaria Stamp speelt “The body of your dreams” door Jacob ter Veldhuis: een modern-klassieke satire voor piano over een perfect lichaam in een perfecte wereld.

Zie ook

wo 21 okt 2020

Muziek als taal, taal als muziek

Welke taal spreekt muziek?

di 27 okt 2020

De mens, de migrant

Leonard Rutgers over eeuwen van menselijke migratie

wo 30 sep 2020

We need stories – literatuur in het jaar van corona

ILFU International Literature Festival Utrecht