Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Proberen lukt altijd

Een avond over perfectiestress

Geweest

Sinds 29 september mogen maximaal 30 personen bijeenkomen. In TivoliVredenburg geldt dat maximum niet, omdat wij een ontheffing hebben gekregen. Ons programma mag daarom doorgaan, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte.

Er is op zich niets mis met perfectionisme: wie wil er nu niet iets prachtigs afleveren? Maar als dat streven voortkomt uit de angst niet goed genoeg te zijn, niet te voldoen aan je eigen normen of die van anderen, wordt het een heel ander verhaal. Nooit fouten durven maken, bang zijn voor feedback, veel goedkeuring nodig hebben en chronisch ontevreden zijn over wat je bereikt, verlamt je. Het remt je plezier, creativiteit en prestaties. Het leidt tot perfectiestress. Tot negatieve gedachten over jezelf. Tot een onvrij leven. En dat put uit.

Op deze avond kun je je perfectiestress te lijf.

Faalkundige en directeur van het Instituut voor Faalkunde Remko van der Drift presenteert zijn nieuwste boek ‘Proberen lukt altijd’. Hij vertelt een aantal inzichten over perfectiestress uit dit boek en zal met je gaan faalfitnessen. Ook zal hij het record ‘zo-snel-mogelijk-met-zoveel-mogelijk-mensen-een-inleiding voorlezen’ proberen te vestigen.

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in "het echte leven’ al genoeg wordt gedaan alsof. Vanavond schrijft ze terplekke een live column, zonder voorbedachte rade, recht uit het hart. In de directheid van het moment, schrijft Laura live een humoristisch, poëtisch en kwetsbaar stuk over perfectiestess, dat zij als slotwoord van de avond voorleest.

Na 3 jaar zonder muziek is de singer/songwriter Mark Lotterman nu, 'Bang dat het fout gaat’, terug als Dhr. Lotterman. Nederlandstalige liedjes over het leven in de grote stad. Vanavond is deze reïncarnatie gewapend met een keyboard voor het eerst weer op het podium te bewonderen.

Faalkundige Saakje Bakker van het Instituut voor Faalkunde helpt je met je negatieve gedachten op afstand zetten: zelfkritiek is ook maar een mening!

Filosoof/faaldenker Dr. Frank Kupper van het Instituut voor Faalkunde en verbonden aan de VU, onderzoekt live met het publiek het menselijk tekort.

Neurowetenschapper bij de Universiteit Utrecht Valeria Bonapersona vertelt over de positieve en negatieve effecten van stress op ons brein en lichaam.

Anamaria Stamp speelt “The body of your dreams” door Jacob ter Veldhuis: een modern-klassieke satire voor piano over een perfect lichaam in een perfecte wereld.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg 
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.