Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Zofia 'Sofinka' Imiela vocals and piano
Mirna Attia vocals
Melle Berendsen vocals
Silva de Waard vocals
Iolaysa Braga Tavares vocals
Arda Ege Yesiltepe drums
Noa Staal violin
Elisa van Aalst violin
Maja Gołębiowska cello

Locatie
Cloud Nine

PRĄD | DRIVE

Sofinka

Geweest

PRĄD | DRIVE project is een initiatief van de Poolse pianist Sofinka. Hiermee introduceert ze de Poolse muziekcultuur op een interessante en toegankelijke manier in Nederland. Het project is gebaseerd op het experimenteren met en exploreren van traditionele Poolse muziek. Sofinka biedt met dit unieke project een nieuwe muzikale ervaring met werken voor vijf stemmen, een strijktrio, een vleugel en drums.

Eigen muzikale taal 
Zofia ‘Sofinka’ Imiela is pianist, vocalist en componist. In de afgelopen tijd heeft ze onderzoek gedaan en zich verdiept in de zangcultuur en andere culturele tradities van haar vaderland Polen, waardoor ze elementen van haar roots in haar eigen muzikale taal heeft laten verweven. Recentelijk is ze gaan werken met Nederlandse muzikanten, die haar muzikale erfgoed vernieuwen en verrijken.

"I believe the most interesting thing today in arts is synthesis, creative connection. European Cultural Community gives us the opportunity to combine forms and traditions from very distant sources. I want to share the intensity, the passion, the drive that I feel in my native music with musicians and audience here, give them a piece of mountains and rivers I grew up around." - Sofinka