bekijk ons volledige

neoklassieke programma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
geen
Locatie
Club Nine
Attend
Facebook-event

praam

Utrechtse multi-instrumentalist

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

praam is een Nederlandse componist en multi-instrumentalist gebaseerd in Utrecht. Initieel opgeleid als drummer, laat praam alle grenzen van de klassieke muziek varen om enkel en alleen te spelen op basis van gevoel. Dit in de hoop om luisteraars wereldwijd te inspireren om in te stemmen op hun capaciteit om te voelen, waar te nemen en te beleven (ook wel gevat in het Engelse woord 'sentience'), in tegenstelling tot vast blijven zitten in rationele gedachten. Het doel van de muziek is om luisteraars te laten ontsnappen van de hectische dagelijkse realiteit om te focussen op wat ze voelen in plaats van wat ze denken.

De stukken van praam worden gekenmerkt door kalmte en een verhalende structuur met open akkoorden en noten. De (solo) piano speelt hier een grote rol in, aangezien het een eerlijk en oprecht instrument is waar de noten en de stilte tussen de noten zorgen dat de emotie zo puur mogelijk vertaald worden.

Na de release van zijn eerste drie solo pianoalbums (sentience, perceptionism en luminance) verbreedt praam de instrumentatie in zijn stukken zonder de kalmerende toon uit het oog te raken. Tijdens liveoptredens zal praam dan ook andere muzikanten uitnodigen om alvast stukken te spelen van zijn aankomende album between two poles.

Gepresenteerd door Ambitus & TivoliVredenburg