menu zoeken
Naar agenda
woensdag 17 oktober 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Positive Energy

Stad van Morgen #2

7,50

Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

aanvang
20:00
zaal open
19:30
eindtijd
22:00

In de serie Stad van Morgen ontrafelen we de uitdagingen voor de toekomst van onze leefomgeving. In de tweede editie staat de stad als energieopwekker centraal. De stad wil in korte tijd energieneutraal zijn, haar CO2 uitstoot verminderen en met duurzame bronnen onze huizen en gebouwen verwarmen en van elektriciteit voorzien. Wat is de impact van de energietransitie op onze leefomgeving? Hoe kan ontwerp bijdragen aan een logische en vriendelijke inpassing van duurzame energie? Op deze avond gaan we naar aanleiding van drie presentaties samen in gesprek op welke manier ontwerp bij kan dragen aan de energietransitie.

Frank Stedehouder van Mex architects toont het Inside-Out modulair renovatiesysteem waarmee hoogbouwflats uit de jaren 60-70 kunnen worden gerenoveerd naar energieleverend. Do Janne Vermeulen van Team V presenteert haar ontwerp voor de houten woontoren HAUT met energie-opwekkende gevels. Jeroen Atteveld van Heren 5 bespreekt de projecten Leeuweplaats en Lieflandpark in Utrecht, waar laag verbruik, terugwinning en opwekking van duurzame energie is geïntegreerd in het ontwerp. Moderator Danielle Arets gaat samen met u, wethouder Lot van Hooijdonk, Anne-Jo Visser (programmamanager van de Gemeente Utrecht), Rolf van der Weiden van Bo-Ex en Patrick van Bladel (regiomanager Utrecht bij Synchroon) het gesprek hierover aan.

Zie hier voor meer informatie over deze avond.

Stad van Morgen
De lecture-serie Stad van Morgen is een initiatief van Architectuurcentrum AORTA in samenwerking met TivoliVredenburg en De Utrechtse Internetcourant (DUIC). Voorafgaand verschijnt op DUIC ditmaal een interview met wethouder Lot van Hooijdonk en architect Jeroen Atteveld. Over elke avond schrijven Martine Bakker of Mark Hendriks een blog op de AORTA website. De lecture-serie wordt gefinancierd door: Gemeente Utrecht, Stimuleringsfonds creatieve industrie, Hurks, Synchroon ontwikkelaars, TAUW, Bouwinvest en AM. BPD is hoofdsponsor van het programma.

Zie hier het volledige programma Stad van Morgen.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Foto door Robert Oosterbroek voor Stad van Morgen.

Wellicht vind je ook interessant

vr 1 feb 2019

Welcome to Night Vale

Welcome to Night Vale 2019 World Tour “A Spy in the Desert”

di 5 feb 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

wo 27 mrt 2019

Het Grote Brexit College

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord