CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
Blood Red Shoes
Locatie
Ronda
Attend
Facebook-event

Pixies

Hoekige alternatieve rock

Geweest

Met hun hoekige alternatieve rock vormt de Amerikaanse band Pixies een belangrijk deel van de soundtrack van eind jaren tachtig/begin jaren negentig, bijvoorbeeld dankzij de inmiddels classic albums als ‘Surfer Rosa’ en ‘Doolittle’. De continu ontsporende gitaarnummers met vervreemdende teksten over aliens, oudtestamentisch geweld en verdovende middelen hebben anno nu nog niets van hun kracht verloren – zet maar eens een willekeurige kraker als Gouge Away op, van het album Doolitttle (1989). De groep vormde met hun iconische geluid een grote inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead, maar besloot begin jaren 90 uit elkaar te gaan. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar festivals als Lowlands en Pinkpop, met in 2014 zelfs een fenomenale headlineshow op Best Kept Secret. Genoeg over vroeger: in september verschijnt het nieuwe (achtste) album van Pixies: Beneath the Eyrie!

Voorprogramma Blood Red Shoes 
Onder de naam Blood Red Shoes weten gitariste Laura-May Carter en drummer Steven Ansell zó’n snoeihard geluid en genadeloze live-act neer te zetten dat je bijna zou vergeten dat het om een duo gaat in plaats van een compleet bemande rockband. Vergelijkingen met bands als The White Stripes en The Kills zijn dan ook snel gemaakt. Na een viertal succes-albums vol vurige en vrolijke op punk geïnspireerde rock waren daar de spreekwoordelijke beren op de weg. Een motorongeluk, liefdesverdriet en een carrièrevloek forceerden een broodnodige pauze maar dat je daarna ook sterker kunt terugkomen bewezen de indierockers op het laatste album Get Tragic (2019) die, zoals de naam al doet vermoeden, over deze moeilijke periode gaat. Op de plaat worden alle regels van rock overboord gegooid en experimenteert het duo er flink op los; de typische sound wordt vermengd met verfrissende melodieën, synths en elektronische invloeden!

Afterparty
Mochten de gelukkigen met een ticket voor het concert van Pixies na het concert nog zin hebben in een feestje, dat kan! Loop na de show onze Ronda uit en pak de roltrap naar de afterparty op zeshoog, waar Dj St. Paul & Steve Jobz uitpakken met de beste indie, alternative en meer.

Tickets op naam
Op verzoek van de band zijn de tickets voor deze show op naam verkocht en zijn dus niet overdraagbaar. De naam van degene die de kaarten besteld heeft, staat op alle aangeschafte tickets. Deze naam kan niet veranderd worden. Op de avond zelf dient de persoon die de tickets heeft gekocht aanwezig te zijn en zich te kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs. Heb je ook een ticket voor iemand anders gekocht, zorg dan dat jullie de avond van het concert samen naar binnen komen. Mocht dit echt niet lukken, zorg dan dat je een kopie van het identiteitsbewijs meeneemt waarvan de naam overeenkomt met de naam op het (e-)ticket. Mogelijk duurt de inloop van het concert wat langer dan normaal door het controleren van de tickets. Om niets van het concert te missen door eventuele drukte bij de toegang, is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn.