Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 3 oktober 2019

Pixies

Hoekige alternatieve rock

€ 44,10

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht
CHECK ONS

INDIEPROGRAMMA

zaal open
19:30
aanvang
20:15

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Blood Red Shoes
locatie
donderdag 3 oktober 2019

Pixies

Hoekige alternatieve rock

€ 44,10

incl. servicekosten & garderobe

Uitverkocht

Met hun hoekige alternatieve rock vormt de Amerikaanse band Pixies een belangrijk deel van de soundtrack van eind jaren tachtig/begin jaren negentig, bijvoorbeeld dankzij de inmiddels classic albums als ‘Surfer Rosa’ en ‘Doolittle’. De continu ontsporende gitaarnummers met vervreemdende teksten over aliens, oudtestamentisch geweld en verdovende middelen hebben anno nu nog niets van hun kracht verloren – zet maar eens een willekeurige kraker als Gouge Away op, van het album Doolitttle (1989). De groep vormde met hun iconische geluid een grote inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead, maar besloot begin jaren 90 uit elkaar te gaan. De reünie die een decennium later volgde bracht de band al eerder naar festivals als Lowlands en Pinkpop, met in 2014 zelfs een fenomenale headlineshow op Best Kept Secret. Genoeg over vroeger: in september verschijnt het nieuwe (achtste) album van Pixies, voorafgegaan door een twaalfdelige podcast waarin de band alle nummers bespreekt!

Onder de naam Blood Red Shoes weten gitariste Laura-May Carter en drummer Steven Ansell zó’n snoeihard geluid en genadeloze live-act neer te zetten dat je bijna zou vergeten dat het om een duo gaat in plaats van een compleet bemande rockband. Vergelijkingen met bands als The White Stripes en The Kills zijn dan ook snel gemaakt. Na een viertal succes-albums vol vurige en vrolijke op punk geïnspireerde rock waren daar de spreekwoordelijke beren op de weg. Een motorongeluk, liefdesverdriet en een carrièrevloek forceerden een broodnodige pauze maar dat je daarna ook sterker kunt terugkomen bewezen de indierockers op het laatste album Get Tragic (2019) die, zoals de naam al doet vermoeden, over deze moeilijke periode gaat. Op de plaat worden alle regels van rock overboord gegooid en experimenteert het duo er flink op los; de typische sound wordt vermengd met verfrissende melodieën, synths en elektronische invloeden!

Mochten de gelukkigen met een ticket voor het concert van Pixies na het concert nog zin hebben in een feestje, dat kan! Loop na de show onze Ronda uit en pak de roltrap naar de afterparty op zeshoog, waar Dj St. Paul & Steve Jobz uitpakken met de beste indie, alternative en meer.

Op verzoek van de band worden tickets voor deze show van Pixies op naam verkocht. De naam van degene die de kaarten bestelt verschijnt op alle aangeschafte tickets. Deze naam kan niet veranderd worden. Op de avond zelf dient de persoon die de tickets heeft gekocht aanwezig te zijn en zich te legitimeren met een geldig ID. Zonder geldig ID met overeenkomende naam op het ticket wordt geen toegang verstrekt. Wie meerdere tickets bestelt dient op de avond zelf tegelijkertijd binnen te komen met diegene(n) voor wie de tickets zijn gekocht. Er is bij dit concert een maximum van 4 tickets per transactie. 

Zie ook

do 21 nov 2019

The Libertines

Lekker rammelende punk- en garagerock

do 3 okt 2019

Pixies Afterparty: St. Paul & Steve Jobz

Gratis entree - afteren met de beste indie, alternative en meer

vr 1 mei 2020

Explosions in the Sky

20th Anniversary Tour