Pieces of Tomorrow - Special Edition - TivoliVredenburg
Naar agenda
dinsdag 29 augustus 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Pieces of Tomorrow – Special Edition

14,00

prijzen zijn inclusief servicekosten

uitvoerenden

Le Concert Spirituel

programma

16th century music

aanvang
21:00
zaal open
20:15
symfonischklassiek met een biertjeoude muziekspecial editiongrote zaal

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host en verder laten we de muziek spreken – die heeft geen aanpassing nodig. We trappen het seizoen af met een bijzondere editie: deze keer geen groot symfonie-orkest, maar een barokensemble.

And now for something completely different: oude muziek! Wie dacht dat klassieke muziek als die van Bruckner (bij vaste Pieces-gasten welbekend) oud was: valt mee. Bachs Mattheuspassie komt al meer in de richting, maar nu gaan we nog ruim een eeuw verder de duisternis in met muziek uit het Rome van de zestiende eeuw. Alles is anders dit keer: het orkest, de opstelling, de zangers, en vooral de muziek. Het Franse specialistenorkest en -koor Le Concert Spirituel laat ons zien hoe de baas van de zestiende-eeuwse wereld, de Paus in Rome, de irritante reformatieketters verjoeg met de meest grandioze muziek die hij kon laten componeren. 

We maken deze editie samen met het Festival Oude Muziek, het grootste en belangrijkste festival in zijn soort ter wereld, dat jaarlijks plaatsvindt in Utrecht.

Wellicht vind je ook interessant

do 7 jun 2018

Beethoven 3 Uitgelegd

Maestro Jules Onthult

wo 23 mei 2018

Composer on Stage – Benjamin & De Raaff

wo 16 mei 2018

Reinbert de Leeuw speelt Satie

Early piano works Vol. I, II en III

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord