Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Schubert Symfonie nr. 8 ‘Unvollendete’
Mozart Kyrie

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor

James Gaffigan dirigent
DJ St. Paul host

Locatie
Grote Zaal

Pieces of Tomorrow - Schubert 8

Epic classical pieces & good vibes

Geweest

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. De dirigent spreekt honderduit, je biertje mag mee naar binnen, er is geen dresscode, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken - die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

De Achtste van Schubert
Het debuut van Schubert bij Pieces of Tomorrow! Deze allerromantischte componist kon niet langer ontbreken. Zijn Achtste Symfonie maakte hij niet af. Niemand weet waarom niet. Hij stopte hem in een bureaula en pas zo’n veertig jaar na zijn dood kwam hij weer tevoorschijn. Een oud-leerling kwam op het idee hem eens openbaar uit te voeren.

Bij de duistere eerste maten ging een huivering door de zaal, ‘alsof de overleden componist’ binnen was gekomen schreef een recensent. Hoewel Schubert – de singer-songwriter onder de klassiekers - hem kennelijk niet voor het publiek bedoeld had werd het zijn meest populaire werk. 

Benieuwd waar je naar gaat luisteren?
Het Radio Filharmonisch Orkest speelt hier Schubert 8. Bij Pieces vertellen de dirigent en St. Paul waar de muziek over gaat en wat je allemaal hoort.

Podcast over Pieces of Tomorrow
Meer weten over Pieces of Tomorrow? Pieces-programmeur Peter Tra is te gast bij de nieuwe aflevering van podcast Klassieke Klets, die je hier kunt beluisteren.