Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
James Gaffigan dirigent
DJ St. Paul host

Programma

Schubert Symfonie nr. 8 ‘Unvollendete’

Locatie
Grote Zaal

Pieces of Tomorrow - Schubert 8

Epic classical pieces & good vibes

incl. servicekosten

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

De Achtste van Schubert
Het debuut van Schubert bij Pieces of Tomorrow! Deze allerromantischte componist kon niet langer ontbreken. Zijn Achtste Symfonie maakte hij niet af. Niemand weet waarom niet. Hij stopte hem in een bureaula en pas zo’n veertig jaar na zijn dood kwam hij weer tevoorschijn. Een oud-leerling kwam op het idee hem eens openbaar uit te voeren.

Bij de duistere eerste maten ging een huivering door de zaal, ‘alsof de overleden componist’ binnen was gekomen schreef een recensent. Hoewel Schubert – de singer-songwriter onder de klassiekers - hem kennelijk niet voor het publiek bedoeld had werd het zijn meest populaire werk. 

Zie ook

Pieces of Tomorrow - Mahler 6

Epic classical pieces & good vibes

Pieces of Tomorrow - Bruckner 9

Epic classical pieces & good vibes