Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mendelssohn Symphony no. 3 ‘Scottish’

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Sasha Scolnik-Brower
 dirigent

Locatie
Grote Zaal
Groepstarief

In overleg is bij dit concert vanaf 20 personen groepskorting mogelijk. Bezoek het concert bijvoorbeeld met de klas, als personeelsuitje of vriendengroep. Neem voor de mogelijkheden contact op met [email protected].

Pieces of Tomorrow - Mendelssohn 3

Epic classical pieces & good vibes

Geweest

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. In een dik uur hoor je fragmenten uit klassieke meesterwerken die je eens live gehoord móet hebben in je leven. Je biertje mag mee naar binnen, visuals en lichtshow ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Host dj St. Paul stelt de dirigent en musici allerlei vragen zodat je het verhaal achter de muziek leert kennen. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

Mendelssohns Debuut
Het debuut van Felix Mendelssohn bij Pieces. Bijzonder eigenlijk, want zijn Derde Symfonie is een van de allermooiste symfonieën die ooit geschreven zijn. De bijnaam is de Schotse, en het is niet moeilijk om de Schotse Highlands met romantische kasteelruïnes en ruige kusten voor je te zien als je er naar luistert. Mendelssohn wordt vaak weggezet als een brave Biedermeier-componist; vreselijk onterecht is dat. Als je muziek na 180 jaar nog zo binnenkomt ben je een eersteklas genie.

Afterparty
Na het concert gaat het feest tot middernacht door. De bar is open, dj. St. Paul zorgt voor dansbare tunes en de musici mengen zich met publiek voor een praatje.