Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
donderdag 12 december 2019

Pieces of Tomorrow - Mahler: Totenfeier

An introduction to symphonic sound

geweest
20:00
zaal open
21:00
aanvang
22:15
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Edo de Waart
dirigent 
St. Paul
host

programma

Mahler: Totenfeier
Anna Clyne 
Abstractions

locatie
donderdag 12 december 2019

Pieces of Tomorrow - Mahler: Totenfeier

An introduction to symphonic sound

geweest

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

Mahler is de man van de grote symfonieën; hij schreef er maar liefst tien. Zijn ouders hadden een slecht huwelijk en zes van zijn broers en zussen stierven als kind. Vrij heftige kost, die hij onder andere verwerkte in Dodenmarsen zoals Totenfeier (dat later het eerste deel van zijn Tweede Symfonie werd). Als een ware millennial avant la lettre stelde Mahler zich vragen als Wat is leven? Wat is dood? Welke betekenis heeft ons leven?

Behalve Mahler speelt het Radio Fil een gloedjenieuw stuk, voor het eerst in Nederland, van de Brits/Amerikaanse componist Anna Clyne. Ze is 39, werd al genomineerd voor een Grammy, en bewijst dat hedendaagse klassieke muziek supermooi kan zijn.

We ontvangen als dirigent de 76-jarige ras-Amsterdammer Edo de Waart, die de hele wereld over reisde dankzij een veelbewogen carrière. In januari maakte hij zijn Piecesdebuut, dat vrij legendarisch was omdat Edo bepaald geen blad voor de mond nam. Benieuwd welke verhalen Host St. Paul deze keer uit hem weet te vissen.

Beluister alvast de Spotify-playlist:

Zie ook

do 27 feb 2020

Pieces of Tomorrow - Strauss' Tod und Verklärung

An introduction to symphonic sound

do 18 jun 2020

Pieces of Tomorrow - Verdi Requiem

An introduction to symphonic sound

do 23 apr 2020

Pieces of Tomorrow - Sjostakovitsj 9

An introduction to symphonic sound