Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 16 november 2019

Pieces of Tomorrow Festival

An introduction to classical music

€ 27,-

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets
zaal open
18:30
aanvang
19:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. David Robertson
Sibelius Symfonie nr. 1
Mendelssohn Pianoconcert nr. 1, door pianist Stephen Hough
Fauré Pavane
Reinbert de Leeuw 
Satie Early Piano Works
Pynarello
Schönberg Verklärte Nacht
Ravel Strijkkwartet
Barber Adagio for Strings
Bruinsma After Dark
Gidge
Polynation
Job Roggeveen
Kameroperahuis
This is (not) a Fairy Tale
Berry van Berkum orgel
Improvisaties bij Nosferatu (horrorfilm, 1922)
DJ St. Paul

More to be announced

locatie
Cloud Nine, Club Nine, Grote Zaal, Hertz, K.F. Hein Foyer, Park 6
zaterdag 16 november 2019

Pieces of Tomorrow Festival

An introduction to classical music

€ 27,-

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

In TivoliVredenburg komen werelden bij elkaar. We presenteren de succesformule van Pieces of Tomorrow op festivalschaal: grootse én intieme klassieke muziek, in popsferen, met een biertje, zonder dresscode, en natuurlijk met host St. Paul.

In de Grote Zaal klinken als vanouds grote werken door orkest, maar ook in de zalen boven in TivoliVredenburg klinkt muziek - van diehard klassiek tot elektronica met klassieke knipoog. Romantisch, overweldigend, ontroerend: er staat veel meeslepende muziek op het programma. Tussendoor is er genoeg tijd voor een drankje en een dansje - bij Pieces of Tomorrow ga je altijd met goede zin de nacht in. 

Even sfeerproeven? Bekijk  de aftermovie van vorig jaar!

 

• LINE-UP •

 • Radio Filharmonisch Orkest

  Zonder Radio Filharmonisch Orkest geen Pieces of Tomorrow! Tachtig man sterk en altijd enthousiast. Dirigent David Robertson is maestro en reisleider bij twee verschillende ‘Pieces’. De eerste keer naar de Finse meren – super wijds en mindful – met de eerste symfonie van componist Sibelius. Bij Piece nummer twee klinkt Mendelssohn én Fauré!

 • Reinbert de Leeuw

  Reinbert is dé eminence grise op het gebied van moderne muziek, maar eigenlijk kent het grote publiek hem vooral van zijn drie bestverkopende elpees uit 1975: Satie Early Piano Works Vol. I, II en III. Inmiddels echte collectors items, en nog steeds meer dan hot: niet voor niks speelde Reinbert deze minimalistische stukken vorig jaar in een duinpan tijdens festival Into the Great Wide Open.

 • Pynarello

  Spelen zonder dirigent, uit het hoofd, op je sneakers – dat zie je niet zo vaak in de wereld der klassieke muziek. Rebellencollectief Pynarello neemt op het festival de vorm aan van een strijkorkest – je kijkt ze in Hertz op de vingers. Kwaliteit on point, maar met extra dosis lef, jeugd en charisma. Dit jaar spelen ze niet alleen topstukken uit de klassieke geschiedenis, maar presenteren ze ook een nieuw stuk van hun eigen violist Jeffrey Bruinsma.

 • Gidge

  Dit Zweedse elektronicaduo laat zich inspireren door het hoge Noorden. Het artwork van hun albums zou je zo op een Piecesposter kunnen zetten, maar het is natuurlijk de binnenkant die telt. Met melancholische samples en sound scapes uit de natuur maken ze meeslepende muziek om je aan te warmen. Net als een Brucknersymfonie eigenlijk, maar dan gemaakt met de instrumenten van nu.

 • Polynation

  Drums, percussie, synths: deze Amsterdamse heren trekken alles uit de kast en produceren een moddervette – gecomponeerde – elektronische sound. Themaatjes, doorwerkingen, vette crescendo’s: hun tracks zijn als korte ambient symfonietjes vol spannende wendingen. Polynation presenteert met hun liveset een meer band-achtige benadering van elektronica – en hoe.

 • Host DJ St. Paul

  Als de bruggenbouwer tussen het publiek en het podium heet Paul je welkom, stelt de vraag die net bij je oppopte, voelt de dirigent aan de tand en laat zich wegblazen door al dat moois. Natuurlijk zorgt Paul ook voor passende platen bij binnenkomst, als tussendoortje en – hoe kan het ook anders – bij de afterparty.

 • Job Roggeveen

  Multitalent Job Roggeveen ken je misschien van animatiestudio Job, Joris & Marieke en muziekcollectief Happy Camper, maar nu maakt hij onder zijn eigen naam instrumentale, melancholieke pianomuziek. Een beetje à la Ólafur Arnalds, Nils Frahm, Einaudi – maar dan gewoon uit ons eigen stadsie.

 • This is (not) a Fairy Tale

  En ze leefden nog lang en gelukkig… In deze korte, zwart-komische micro-opera maak je aan de hand van twaalf nieuwe liederen kennis met Stella, een jonge vrouw die totaal gedesillusioneerd is door de sprookjes zoals zij ze kent. Want die bestaan helemaal niet. Haar leven is volstrekt geen sprookje. Maar heeft ze eigenlijk wel een sprookje nodig om magie te vinden? In This is (not) a Fairy Tale bezingen een zangeres, pianist en violist de magie van het leven. Duistere thema’s inbegrepen.

 • Film: Nosferatu

  Een Grote Zaal, een filmdoek, een orgel… Dat biedt kansen. Tussen de grote Pieces door is het griezelen geblazen: organist Berry van Berkum voorziet de historische horrorfilm Nosferatu uit 1922 van een nieuwe soundtrack. En dat helemaal geïmproviseerd: zet je schrap voor aangename verrassingen!

Houd deze pagina of het Facebook-event in de gaten voor meer aankondigingen en informatie over het randprogramma!

 

Meld je aan in het Facebook-event voor het laatste nieuws. Beluister het programma in de playlist:

Zie ook

do 27 feb 2020

Pieces of Tomorrow - Strauss' Tod und Verklärung

An introduction to symphonic sound

do 12 dec 2019

Pieces of Tomorrow - Mahler: Totenfeier

An introduction to symphonic sound

zo 1 dec 2019

Jean-Michel Blais

Pianist/componist maakt neoklassieke muziek met elektronische invloeden