luister de pieces playlist

Klassiek op shuffle?
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Dvořák Symphony no.9 ‘The New World’
Saint-Saëns Danse Macabre

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Sander Teepen dirigent
St. Paul host

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Pieces of Tomorrow - Dvořák 9 & Danse Macabre

An introduction to symphonic sound

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Juri Hiensch

 
Pieces of Tomorrow - Dvořák 9 & Danse Macabre | donderdag 14 oktober 2021 | Grote Zaal


 
Eindelijk. Pieces of Tomorrow is terug! Met een superlekker programma. De Negende van Dvořák aka ‘The New World’. De op-en-top-Tsjech Antonín Dvořák werd tegen zijn zin de baas van het conservatorium van New York. Verteerd door heimwee schreef hij een geweldige symfonie waarin je zowel Boheemse wouden als Amerikaanse oude volksmuziek hoort. Bekend van het knetterende einde.

En, heeft er niks mee te maken maar stond ook al lang op de verlanglijst: de Danse Macabre van Saint-Saëns. Die van het Spookslot van de Efteling. Zo’n stuk waarvan iedereen denkt dat het iedere week gespeeld wordt maar in werkelijkheid bijna nooit geprogrammeerd wordt. Natuurlijk met het Radio Filharmonisch en gastheer St. Paul.

Over Pieces of Tomorrow
Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!