Aanvang
Verwacht einde
Programma

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Nicolò Foron
Satie/Fiumara Gnossienne 1 en Gymnopédie 1 voor orkest
Jan-Peter de Graaff The Forest in April: voor cello en orkest (wereldpremière)
met cellist Maya Fridman
▸Michael Nyman
Tweede Symfonie

DJ St. Paul host
Gasten:
Job Roggeveen
componist, filmmaker en pianist
Doortje Hiddema en Peter Tra
programmeurs bij TivoliVredenburg
Jan-Peter de Graaff componist
Maya Fridman cellist

Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Livestream: Pieces of Tomorrow Online

Gratis - An introduction to classical music

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Pieces of Tomorrow gaat online! Vanuit de Grote Zaal trekken het Noord Nederlands Orkest en Artist in Residence Maya Fridman voorbij met een Pieces-waardig programma. Je hoort muziek van Satie, Michael Nyman én een wereldpremière van aanstormend componist Jan-Peter de Graaff. Tussen de stukken door gaat host St. Paul met de musici in gesprek en slaat hij zoals altijd een brug tussen pop en klassiek.

Op het programma:

Noord Nederlands Orkest met artist in residence cellist Maya Fridman
Artist in Residence Maya Fridman kreeg carte blanche bij TivoliVredenburg om haar eigen concerten te organiseren. Tijdens het festival komt haar droom uit: de wereldpremière van het celloconcert The Forest in April, dat aanstormend componist Jan-Peter de Graaff speciaal voor Maya en het Noord Nederlands Orkest componeerde. Maya en Jan-Peter schuiven bij Paul aan om te vertellen over het stuk en hun bijzondere samenwerking. 

Satie - Gnossienne 1 en Gymnopédie 1 voor orkest
De kalme, meditatieve muziek van Satie keert terug: dit keer niet voor één piano, maar bewerkt voor groot symfonieorkest door Anthony Fiumara.

Michael Nyman - Tweede Symfonie
Nyman zou je kunnen kennen van zijn iconische filmscores, onder andere die voor 'The Piano' en 'The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover'. Maar behalve filmmuziek schreef Nyman verschillende symfonieën en minimal music, die bijvoorbeeld werd uitgebracht door Philip Glass. Zijn Tweede Symfonie begon als filmmuziek voor een serie Poolse films en is o.a. ook bewerkt voor piano, viool en cello. Tijdens het Pieces festival wordt de symfonie gespeeld door het Noord Nederlands Orkest.
Samen met componist, filmmaker en pianist Job Roggeveen blikt Paul vooruit op de muziek van Nyman.