menu zoeken
Naar agenda
donderdag 8 juni 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Pieces of Tomorrow

Ravel - Daphnis et Chloé

14,-

Prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
David Robertson
dirigent
DJ St. Paul host

programma

Ravel Daphnis et Chloe
HKU A Unification of Worlds

aanvang
21:00
zaal open
20:00
locatie

Pieces of Tomorrow is klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken – die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest en groot koor!

Een jaar geleden overdonderde de Sacre du Printemps een bomvolle zaal tijdens Pieces of Tomorrow. Dit jaar is Ravel aan de beurt: zijn Daphnis et Chloé zette in 1912 Parijs op zijn kop. Allebei balletmuziek, maar totaal anders. De Sacre is brutaal en lelijk, de Daphnis bedwelmend en sensueel. Een liefdesverhaal uit het idyllische oude Griekenland, verklankt door de meest verfijnde componist die Frankrijk kende. Hij voegde als decadent hoogtepunt een groot koor toe, dat als extra sound effect alleen maar klinkers zingt bij Lever du Jour, de zonsopgang. Geen wonder dat Hollywood dat effect nog talloze keren kopieerde.

Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor spelen niet alleen Ravel, maar ook een gloednieuwe compositie waaraan je zelf mee kunt doen. 'A Unification of Worlds' is geschreven voor orkest, koor en smartphones. Voel je uitgenodigd om je smartphone te gebruiken en in te zetten als instrument! Het geluid van het publiek verenigt zich met de klanken van het orkest en koor - dwars tegen de regels van traditionele akoestiek in. De compositie is gebaseerd op het verhaal van Beren & Lúthien (geschreven door J.R.R. Tolkien) en hun onmogelijke liefde.

 

Breng na afloop een bezoek aan onze Biergarten! Onze pleinen op de vijfde en zesde verdieping worden omgetoverd tot een indoor park, podium en dansvloer met bijzondere bieren, gratis programma en heel veel meer.

Wellicht vind je ook interessant

vr 19 apr 2019

Wibi Soerjadi

Fabelachtig pianoconcert

do 3 jan 2019

Wien Bleibt Wien

Wien bleibt Wien – Neujahr in Wien - Nieuwjaarsspecial

vr 31 mei 2019

Einstein on the Beach met Suzanne Vega

Ensemble Ictus & Collegium Vocale Gent

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord