Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven Ouverture en Finale uit ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
Barber Vioolconcert

pauze

Beethoven Symfonie nr. 7

Uitvoerenden

Phion
Alexei Ogrintchouk dirigent
Isabelle van Keulen viool

Locatie
Grote Zaal
Korting vanaf vier concerten

Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Phion speelt Beethoven 7

o.l.v. Alexei Ogrintchouk

Geweest

Phion speelt Beethoven 7 | zondag 14 mei 2023 | Grote Zaal

Phion is het orkest van Gelderland en Overijssel. Ze brengen de lente mee naar Utrecht: charmante, dansante en goedgeluimde muziek, met violist Isabelle van Keulen die al decennia tot de internationale top behoort.

Concertvioliste Isabelle van Keulen
Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van de Amerikaanse Samuel Barber dat hij componeerde voor zijn studiegenoot Iso Briselli, het behoort tot de meest gespeelde vioolconcerten van de 20e eeuw. De eerste twee delen zijn melodieus en expressief. De finale is echter een virtuoos hoogstandje dat alle technische vaardigheden van de solist eist. Kortom een werk dat Isabelle van Keulen op het lijf geschreven is.

De geliefde Zevende symfonie
Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist.

Nog meer dansende Beethoven met zijn ballet Die Geschöpfe de Prometheus. De choreografie en zelfs het verhaal is verloren gegaan, maar Beethovens muziek is gebleven. En mocht de melodie van de finale u bekend in de oren klinken? Hij gebruikte het later als slot van zijn beroemde Eroica Symfonie.