Uit de serie

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 35,50
CJP
€ 28,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Uitvoerenden

Phion
Alexei Ogrintchouk dirigent
Isabelle van Keulen viool

Programma

Connesson Astéria (première)
Stravinsky Vioolconcert
Beethoven Symfonie nr. 7

Locatie
Grote Zaal

Phion speelt Beethoven 7

o.l.v. Alexei Ogrintchouk

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Phion is het orkest van Gelderland en Overijssel. Ze brengen de lente mee naar Utrecht: charmante, dansante en goedgeluimde muziek, met violist Isabelle van Keulen die al decennia tot de internationale top behoort.

Een van de fijnste oorwurmen in de klassieke muziek
Igor Stravinsky schreef een charmant en innemend vioolconcert. Hij maakte van zijn ‘onwetendheid’ zijn kracht: niet gehinderd door de traditie van hoogromantische vioolconcerten schreef hij een opgeruimd, lichtvoetig concert, als een ballet voor viool en orkest, met een dartele, spetterende finale.

Ook bij Beethoven is het dansante niet ver. Zijn Zevende Symfonie heeft zo’n sterk danskarakter dat er verschillende choreografieën op zijn gemaakt. Het verrukkelijke thema van het tweede deel is een van de fijnste oorwurmen in de klassieke muziek, niet erg als het in je hoofd blijft hangen en gaat wroeten. Niet verwonderlijk dat het publiek bij de première zo enthousiast was dat het tweede deel onmiddellijk een ‘encore’ kreeg. En Beethoven zelf? Met gevoel voor understatement beschreef hij dit werk als ‘een van de gelukkigste voortbrengselen van mijn armzalige talenten’.

Concertvioliste Isabelle van Keulen
Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van Stravinsky, een schitterende dialoog tussen soloviool en orkest waarin de componist zijn bewondering voor de ingenieuze compositietechnieken van Bach laat horen. Voor Isabelle van Keulen een werk dat zij door en door kent. Enkele jaren geleden speelde ze het vele malen tijdens een tournee met Het Nationale Ballet in de beroemde choreografie van Balanchine.

Zie ook

Antwerp Symphony Orchestra

Rachmaninov Symfonie nr. 2 o.l.v. Elim Chan

Noord Nederlands Orkest

Mahler & Strauss o.l.v. Hartmut Haenchen

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Bruckner 7

o.l.v. Hartmut Haenchen