Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 35,50
CJP
€ 28,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Uitvoerenden

Phion
Alexei Ogrintchouk dirigent
Isabelle van Keulen viool

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal
Programma

Beethoven Ouverture ‘Die Geschöpfe des Prometheus’
Barber Vioolconcert

pauze

Beethoven Symfonie nr. 7

Phion speelt Beethoven 7

o.l.v. Alexei Ogrintchouk

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Phion is het orkest van Gelderland en Overijssel. Ze brengen de lente mee naar Utrecht: charmante, dansante en goedgeluimde muziek, met violist Isabelle van Keulen die al decennia tot de internationale top behoort.

Concertvioliste Isabelle van Keulen
Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van de Amerikaanse Samuel Barber dat hij componeerde voor zijn studiegenoot Iso Briselli, het behoort tot de meest gespeelde vioolconcerten van de 20e eeuw. De eerste twee delen zijn melodieus en expressief. De finale is echter een virtuoos hoogstandje dat alle technische vaardigheden van de solist eist. Kortom een werk dat Isabelle van Keulen op het lijf geschreven is.

De geliefde Zevende symfonie
Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist.

Nog meer dansende Beethoven in de ouverture die op het programma staat. In 1801 maakte hij een zeldzaam uitstapje naar het ballet met zijn Die Geschöpfe de Prometheus. De choreografie en zelfs het verhaal is verloren gegaan. Maar Beethovens muziek is gebleven en vooral de ouverture daaruit heeft zijn weg naar de concertzaal gevonden.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Bruckner 7

o.l.v. Hartmut Haenchen

Noord Nederlands Orkest

Mahler & Strauss o.l.v. Hartmut Haenchen

Antwerp Symphony Orchestra

Rachmaninov Symfonie nr. 2 o.l.v. Elim Chan