Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 37,50
Rang 2
Regulier
€ 34,50
Rang 3
Regulier
€ 29,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Mahler Symfonie nr. 5

Uitvoerenden

Phion
Alexei Ogrintchouk dirigent

Locatie
Grote Zaal
Koop met Korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Phion speelt Mahler 5

Kerstmatinee

v.a. € 29,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Geen sfeervollere manier om de kerstperiode in te luiden dan met de Vijfde symfonie van Gustav Mahler. Een diepmenselijke orkestfantasie met het wonderschone Adagietto als kloppend hart. Mahlers extatische liefdeslied aan zijn vrouw Alma is een postillon d’amour van de allerhoogste orde. Het Phion en dirigent Alexei Ogrintchouk laten deze extatische symfonie fel oplichten.

De Vijfde 
Muziekgenie Gustav Mahler leefde in de hoogste versnelling. Hij kon niet anders. Zijn onbegrensde liefde, magische creativiteit en het dagelijkse leven waren continu nauw met elkaar verstrengeld. Met de Vijfde symfonie maakt de luisteraar een overdonderende rondreis langs de zielenroerselen van schepper Mahler. Naast het ontroerende Adagietto -bekend als filmmuziek voor Death in Venice- voert de Vijfde de luisteraar langs de vele schaduw- en lichtpartijen van Mahlers ziel. Van een plechtige treurmars en opgewonden scherzo naar een verkwikkende finale.

Alexei Ogrintchouk
Het Phion -Orkest van Gelderland en Overijssel- staat onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Als hoboïst heeft Ogrintchouk zijn sporen al verdiend bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Tegenwoordig timmert het Russische multitalent aan de weg als dirigent, onder meer bij het Orkest van het Mariinskitheater en het Concertgebouw Kamerorkest. Bij het Phion heeft Ogrintchouk zich ontwikkeld tot een complete dirigent met een grote repertoirekennis en ongebreidelde passie voor symfonische muziek.

Zie ook

Residentie Orkest speelt Schumann 4

Chef-dirigent Anja Bihlmaier & cellist Jean-­Guihen Queyras

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Bruckner 9

o.l.v. Hartmut Haenchen

Residentie Orkest speelt Sjostakovitsj 5

o.l.v. Yutaka Sado