zondag 11 oktober 2020

philharmonie zuidnederland

Mahler - Symfonie nr. 4

geweest
uitvoerenden

philharmonie zuidnederland
Marc Soustrot dirigent
Camilla Tilling sopraan

programma

Aanvang 13.15 uur
Zaal open 12.15 uur
Verwachte eindtijd 14.15 uur

Aanvang 17.00 uur
Zaal open 16.00 uur
Verwachte eindtijd 18.00 uur

Richard Strauss ‘Morgen’
Richard Strauss ‘Ich wollt eind Strausslein binden’
Mahler Symfonie nr. 4

locatie
zondag 11 oktober 2020

philharmonie zuidnederland

Mahler - Symfonie nr. 4

geweest

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) vindt dit concert op twee tijdstippen plaats, om 13.15 uur en om 17.00 uur. Ticketkopers worden hierover geïnformeerd. 

‘Het hemelse geluk door de ogen van een kind.’ Dat stond Mahler voor ogen toen hij zijn Vierde Symfonie schreef. Van zijn negental is het de meest klassieke, evenwichtige en onbezorgde. ‘Ononderscheiden hemelblauw’, vond hijzelf. Dat hoor je vooral aan de finale, die eigenlijk een uitgebreid lied met orkestrale omlijsting is. ‘Wir geniessen die himmlischen Freuden, drum wir das Irdische meiden’, zingt de sopraan; Mahler koos speciaal voor deze stemsoort omdat die het meest verwant is aan de kinderstem. De Zweedse Camilla Tilling trok landelijk de aandacht als solist tijdens het historische afscheidsconcert van Bernard Haitink in de zomer van 2019.

Dit concert heeft geen pauze.

Opmaat
In de podcast Opmaat blikken we vooruit naar het concert. Een opmaat naar een symfonie, koorwerk of soloconcert in de vorm van een gesprek met een dirigent, musicus, kenner of liefhebber die dicht bij het vuur zit. Een introductie die de nieuwsgierigheid prikkelt, de voorpret vergroot en je straks anders laat luisteren naar het concert. Luister hier naar het gesprek met componist en musicus Kees Arntzen.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. U kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst uw groene scherm tonen. Bereid uw bezoek goed voor en lees hier wat u kunt verwachten.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Kees Arntzen.

Zie ook

wo 17 feb 2021

London Philharmonic Orchestra

Dvořák - Symfonie nr. 9

zo 22 nov 2020

Antwerp Symphony Orchestra

Brahms - Symfonie nr. 4