Bekijk het klassieke seizoen

Romantiek op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven Ouverture Leonore nr. 3
Richard Strauss Burlesque voor piano en orkest
Brahms Symfonie nr. 1

Uitvoerenden

Philharmonie Zuidnederland
Duncan Ward dirigent
Cedric Tiberghien piano

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

philharmonie zuidnederland speelt Brahms 1

Chef-dirigent Duncan Ward & pianist Cédric Tiberghien

Geweest

Philharmonie Zuidnederland | zondag 8 oktober 2023 | De Grote Zaal

Hartveroverend en mystiek: romantischer krijg je een symfonie niet opgediend. Met zijn Eerste Symfonie vestigde Johannes Brahms meteen zijn naam als visionair componist. De symfonisch magiër voert zijn toehoorder langs emotionele pieken. Ideale gids is Duncan Ward, chef-dirigent van philharmonie zuidnederland. Zijn jeugdige, enthousiasmerende esprit laat Brahms’ symfonische landschap helemaal opbloeien.

Cédric Tiberghien
De onstuimige lyriek van Brahms klinkt ook door in het zelden uitgevoerde jeugdwerk Burleske van Richard Strauss. Een concert voor piano en orkest waarin de latere, geniale Strauss al ferm doorschemert. De Franse pianist Cédric Tiberghien gaat graag het avontuur aan en stort zich vol overgave op deze spannende partituur. Eerder oogstte Tiberghien veel lof voor zijn opnames van de pianoconcerten van Maurice Ravel.

Duncan Ward
Voor aanstormend sterdirigent Duncan Ward vormt dit programma een mooie gelegenheid om zijn grote veelzijdigheid te etaleren. Vorig seizoen maakte Ward nog zijn debuut als dirigent bij de Metropolitan Opera in New York. Hij werkte nauw samen met coryfeeën als Simon Rattle, Anoushka Shankar en Magdalena Kozená.

Zie ook

Phion speelt Mahler 5

Kerstmatinee

Residentie Orkest speelt Sjostakovitsj 5

o.l.v. Yutaka Sado