Bekijk het klassieke seizoen

Meer Kamermuziek Specials
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Beethoven Sonate nr. 32
Thomas Beijer nieuw werk

Uitvoerenden

Thomas Beijer piano
Peter Buwalda schrijver, verteller

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Peter Buwalda & Thomas Beijer

Muziek & Literatuur

Geweest

In Beethovens schoenen
Muziek en literatuur ontmoeten elkaar op het hoogste niveau bij schrijver Peter Buwalda en pianist/componist Thomas Beijer. Een verloren deel van Beethovens laatste pianosonate duikt op in Buwalda’s veelgeprezen Otmars zonen. Thomas Beijer trekt Beethovens schoenen aan en geeft dit fictieve laatste deel een klank terwijl Buwalda leest en vertelt waar het nu precies om gaat.

Peter Buwalda
Peter Buwalda vestigde zijn naam met zijn debuutroman Bonita Avenue (2010). Negen jaar later kwam met Otmars zonen zijn tweede boek uit. Dit eerste deel van een trilogie gaat over de excentrieke Beethovenexpert en concertpianist Dolf Appelqvist die beweert het handschrift van een onbekend laatste deel van Beethovens op. 111 in bezit te hebben.

Thomas Beijer
De Nederlandse pianist Thomas Beijer is niet voor één gat te vangen. De man die in 2022 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs kreeg schrijft, tekent en componeert met hetzelfde schijnbare gemak waarmee hij piano speelt. De juiste man om de uitdaging aan te nemen om voor even voor Beethoven te spelen en een vermeend ontbrekend sonatedeel te componeren.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt de boekverkoop.