Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Peter Beets piano
Henk Meutgeert bandleider
New Jazz Orchestra

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Peter Beets - Henk Meutgeert New Jazz Orchestra

Gratis Lunchpauzeconcert

Geweest

Entreebwijzen zijn per direct beschikbaar. Bij dit concert zijn enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Foto: Govert Driessen

Na het grote succes van zijn project Chopin Meets The Blues kreeg Peter Beets de uitnodiging om zijn eigentijdse arrangementen van Chopin’s muziek in New York op te nemen. De internationale reacties op de gelijknamige CD waren uitzinnig. De krachtige melodieën en de voelbare melancholie in combinatie met de swingende ritmes worden nu weer nieuw leven ingeblazen met kersverse arrangementen voor een hagelnieuwe Big Band. Bij de 18-koppige big band staan experiment en improvisatie voorop met een flinke dosis swing. De naamgevers – Peter Beets en Henk Meutgeert – gaan hun jarenlange samenwerking bekronen door een nieuwe generatie jonge jazz-musici een platform te bieden. Door voeling te houden met diverse conservatoria kan toptalent meteen worden gescout. Met deze jonge musici onder leiding van deze twee zeer ervaren leiders is dit nieuwe orkest een enorme aanwinst. Verwacht naast interpretaties van Chopin ook Gershwin, Wagner en een klassiek stuk geschreven door Henk Meutgeert zelf.

De ontwikkeling in de jazzscene staat bol van vernieuwing die weliswaar wordt geschraagd door traditie, maar toch zo dwingend is dat een andere, muzikale verteltrant node wordt gemist. Daartoe leent zich dit orkest dat in de persoon van Henk Meutgeert een dynamische bandleider en energieke arrangeur vindt en in de persoon van Peter Beets een gelauwerd pianist die met zijn geraffineerde swing een heel orkest ‘meeneemt’. De muzikale inhoud zal vooral de essentiële eigenschappen van de jazz omvatten: melodische kracht, harmonische diepgang, verrassend solo- en samenspel, improvisatie en experiment.

De jarenlange samenwerking van Peter Beets en Henk Meutgeert heeft bewezen een zeer vruchtbare te zijn. Dat uitte zich ook in 2010 toen zij samen een Edison kregen voor het album ‘Blues for the Date’. Deze cd - opgenomen met het Jazz Orchestra of The Concertgebouw - bevat uitsluitend composities van Beets en werd samengesteld, gedirigeerd en gearrangeerd door Meutgeert. Het album stond in de top 5 van Down Beat's internationaal toonaangevende 'Best Album of the Year 2010'.

Entreebewijs
Vanwege de groeiende belangstelling voor de gratis lunchpauzeconcerten werken wij met entreebewijzen. Zo kunnen wij eerder en duidelijker melden of de zaal vol is. Op die manier hopen wij eventuele teleurstellingen te voorkomen. Let op: entreebewijzen zijn direct beschikbaar. Online bestelde e-tickets kunnen vanaf je smartphone worden gescand bij de kaartcontrole. In de zalen geldt vrije plaatskeuze.

Blijf op de hoogte
Eens in de vier weken verschijnt een speciale nieuwsbrief over de gratis lunchpauzeconcerten. Hierin staat het overzicht van de komende concerten, bevestigde programma en het laatste nieuws. Aanmelden kan via deze pagina.

Facebook-event
Reminder nodig? In het overkoepelende facebookevent staan alle data vermeld, en wordt zodra de ‘verkoop’ voor een lunchconcert is gestart een ticketlink geplaatst. Ieder die zich heeft aangemeld in dit event krijgt hiervan een facebooknoticatie. Het event is hier te vinden, en linksbovenaan deze pagina.

Minimumleeftijd
Voor bezoekers geldt een minimumleeftijd van 8 jaar.

Op tijd aanwezig
Het kan even duren om van de hoofdingang van TivoliVredenburg naar de zaal te komen. Wij raden daarom aan uiterlijk tien minuten voor aanvang van het lunchpauzeconcert aanwezig te zijn. Laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.