Generatie vrede staat op!

PAX Vredesweek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

De toekomst van vrede in Europa

Met BIJ1-politicus Sylvana Simons en Srebrenica-overlevende Alma Mustafic

Geweest

Onderdeel van de PAX Vredesweek 2022.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne beseffen we ons des te meer dat vrede niet vanzelfsprekend is, maar een gezamenlijk project waar we elke dag aan moeten  werken. Die gedachte ligt ook aan de basis van Europese samenwerking: de wens voor vreedzaam samenleven zorgde ervoor dat Europese landen en burgers wisten op te klimmen uit de verwoesting van twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog. Nu stelt de nieuwe realiteit van oorlogsgeweld op het Europese continent die samenwerking op de proef: kan de Europese Unie haar rol als vredesproject waarmaken?

In dit programma werpen we een blik op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa: welke rol speelt Europa als waardengemeenschap hier nog bij? Wat kunnen Europese burgers doen om bij te dragen aan vrede? En hoe moet Europa zich verhouden tot de missie voor vrede in de rest van de wereld? Daarover gaan onder andere BIJ1-politicus Sylvana Simons en Srebrenica-overlevende Alma Mustafic in gesprek. De Oekraïens-Nederlandse zangeres Katie Koss zal het programma muzikaal omlijsten.

PAX Vredesweek 2022
Dit programma is onderdeel van het centrale programma van de Vredesweek 2022 georganiseerd door PAX. De Vredesweek is dé week waarin mensen in heel Nederland in actie komen voor vrede. Dit jaar vindt de Vredesweek plaats van 17 t/m 25 september.

Foto door: Daniele Franchi