Generatie vrede staat op!

PAX Vredesweek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Ongeplaceerd
Regulier
€ 10,-
Student
€ 7,50
Inclusief servicekosten.
Locatie
Club Nine

De Kiesmannen

Jongerenberaad Vrede in Europa

incl. servicekosten

Onderdeel van de PAX Vredesweek 2022.

Sinds de Russische invasie in Oekraïne staan belangrijke vragen over vrede en veiligheid weer hoog op de Europese agenda. Hoe moet Europese samenwerking op het gebied van defensie eruit zien? Wat doen we met kernwapens in de wereld? Hoe moet Nederland omgaan met gevluchte mensen in Europa? En wat kunnen Europese burgers voor vrede doen? De antwoorden die de Europese politiek hierop formuleert zijn bepalend voor een vreedzame toekomst. Jongeren hebben daarin vaak geen stem, maar juist vooral hun toekomst staat op het spel. Hoe denken zij zelf over de toekomst van vrede in Europa?

Tijdens dit programma gaan De Kiesmannen, bekend van hun populaire Verkiezingsshows, met jongeren in gesprek over hun kijk op de prangende politieke vragen over vrede in Europa. Verschillende experts houden een prikkelend verhaal, waarna deelnemers zelf aan de slag mogen. Samen gaan we proberen om tot een overtuigend jongerenmanifest voor vrede in Europa te komen. Dat resultaat presenteren we tijdens het avondprogramma De toekomst van vrede in Europa van PAX.

PAX Vredesweek 2022
Dit programma is onderdeel van het centrale programma van de Vredesweek 2022 georganiseerd door PAX. De Vredesweek is dé week waarin mensen in heel Nederland in actie komen voor vrede. Dit jaar vindt de Vredesweek plaats van 17 t/m 25 september.

Zie ook

De toekomst van vrede in Europa

Een blik op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa

Generatie Vrede

Wat is vredesactivisme anno nu?

The Revolution is Female

Hoe bepalen traditionele gendernormen hoe de macht verdeeld wordt?