Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
dinsdag 5 februari 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

geweest
zaal open
19:00
aanvang
19:30
verwachte eindtijd
21:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 5 februari 2019

Paul Scheffer | Land van aankomst

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert

geweest

In zijn essay Het multiculturele drama liet Paul Scheffer in 2000 zien hoe er in ons land langs elkaar heen wordt geleefd. Het leidde toen tot een grote nationale discussie.

Nu, 19 jaar later, domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds -en misschien wel meer dan ooit- het maatschappelijk debat. Hoe moeten we omgaan met ons slavernij verleden? En waar staat de populariteit van Thierry Baudet voor?

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld verandert. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Paul Scheffer | Land van aankomst is een programma van het Haagsch College.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

 

Zie ook

di 11 feb 2020

Muziek en religie/rituelen

Leer luisteren met andere oren

vr 22 mei 2020

Het jaar 250 na Beethoven

gepresenteerd door Floris Kortie

za 28 sep 2019

KinderNacht van de Poëzie

Poëziefeest voor kinderen van 6 - 12 jaar