zaterdag 16 mei 2020

Patricio Wang & Ensemble

Muzikaal verhaal van verzet én bevrijding

€ 16,70

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

BEKIJK ONS WERELDPROGRAMMA

19:30
zaal open
20:00
aanvang
locatie
zaterdag 16 mei 2020

Patricio Wang & Ensemble

Muzikaal verhaal van verzet én bevrijding

€ 16,70

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

Multi-instrumentalist en componist Patricio Wang studeerde aan het conservatorium van Santiago de Chili tot hem dat na de coupe van 1973 onmogelijk werd gemaakt.

In alle toonaarden vormt ‘bevrijding’ het motto van Patricio Wang. Hij noemt zichzelf  ‘vluchteling in tweevoud’ die via muziek zijn eigen vrijheid heeft bevochten. Centraal in Wangs werk staat de synthese van academische en populaire muziek, die zijn neerslag vindt in stukken voor zijn groepen en composities voor film, dans en muziektheater. Evocatief vervloeit daarin Europees modernisme met Latijnse traditie tot een organisch geheel.

Memorabel is zijn muziek bij de theaterproductie Maria Nuñez , de eerste asielzoekster in de Hollandse Gouden Eeuw. Eeuwenoude Sefardische liederen weet Wang te bezielen met hedendaagse zeggingskracht. Temperament vol engagement is dan ook de grondtoon van een 5 Mei-concert waarin hij zijn muzikale bevrijdingsmotto – al vijf decennia zijn credo – uitdraagt.
Het repertoire vormt een selectie uit Wangs oeuvre voor film en muziektheater, daarnaast uit vocale en instrumentale stukken. Begeleid door teksten van schrijfster Marja Vuijsje vertellen ze samen een ontroerend muzikaal verhaal van verzet én bevrijding.

Zie ook