woensdag 5 mei 2021

Patricio Wang

Muzikaal verhaal van verzet én bevrijding

19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 5 mei 2021

Patricio Wang

Muzikaal verhaal van verzet én bevrijding

Dit is het verplaatste concert van zaterdag 24 april 2021 , naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Vanwege de omvang van ons programma kan het enige tijd duren voordat je deze e-mail ontvangt. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

torium van Santiago de Chili tot hem dat na de coupe van 1973 onmogelijk werd gemaakt.

In alle toonaarden vormt ‘bevrijding’ het motto van Patricio Wang. Hij noemt zichzelf ‘vluchteling in tweevoud’ die via muziek zijn eigen vrijheid heeft bevochten. Centraal in Wangs werk staat de synthese van academische en populaire muziek, die zijn neerslag vindt in stukken voor zijn groepen en composities voor film, dans en muziektheater. Evocatief vervloeit daarin Europees modernisme met Latijnse traditie tot een organisch geheel.

Memorabel is zijn muziek bij de theaterproductie Maria Nuñez , de eerste asielzoekster in de Hollandse Gouden Eeuw. Eeuwenoude Sefardische liederen weet Wang te bezielen met hedendaagse zeggingskracht. Temperament vol engagement is dan ook de grondtoon van een 5 Mei-concert waarin hij zijn muzikale bevrijdingsmotto – al vijf decennia zijn credo – uitdraagt.
Het repertoire vormt een selectie uit Wangs oeuvre voor film en muziektheater, daarnaast uit vocale en instrumentale stukken. Begeleid door teksten van schrijfster Marja Vuijsje vertellen ze samen een ontroerend muzikaal verhaal van verzet én bevrijding.