woensdag 5 mei 2021

Patricio Wang

Wordt verplaatst

Verplaatst
19:30
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 5 mei 2021

Patricio Wang

Wordt verplaatst

Verplaatst

Dit concert kan i.v.m. corona geen doorgang vinden op de datum waarop het gepland staat. We zoeken voor zoveel mogelijk concerten naar een alternatieve datum. Wij werken er samen met de boeker en musici hard aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. Als dit concert wordt verplaatst naar een nieuwe datum of definitief wordt afgelast, dan worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd via e-mail. Dit kan echter enige tijd duren. Je begrijpt vast dat corona een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom je mail en onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen. Algemene informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier.

Dit is het verplaatste concert van zaterdag 24 april 2021 , naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. Vanwege de omvang van ons programma kan het enige tijd duren voordat je deze e-mail ontvangt. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.t.

In alle toonaarden vormt ‘bevrijding’ het motto van Patricio Wang. Hij noemt zichzelf ‘vluchteling in tweevoud’ die via muziek zijn eigen vrijheid heeft bevochten. Centraal in Wangs werk staat de synthese van academische en populaire muziek, die zijn neerslag vindt in stukken voor zijn groepen en composities voor film, dans en muziektheater. Evocatief vervloeit daarin Europees modernisme met Latijnse traditie tot een organisch geheel.

Memorabel is zijn muziek bij de theaterproductie Maria Nuñez , de eerste asielzoekster in de Hollandse Gouden Eeuw. Eeuwenoude Sefardische liederen weet Wang te bezielen met hedendaagse zeggingskracht. Temperament vol engagement is dan ook de grondtoon van een 5 Mei-concert waarin hij zijn muzikale bevrijdingsmotto – al vijf decennia zijn credo – uitdraagt.
Het repertoire vormt een selectie uit Wangs oeuvre voor film en muziektheater, daarnaast uit vocale en instrumentale stukken. Begeleid door teksten van schrijfster Marja Vuijsje vertellen ze samen een ontroerend muzikaal verhaal van verzet én bevrijding.