vrijdag 3 mei 2019

Park 6 x HU: VR Onderzoek

Gratis entree - ervaar het nieuws in virtual reality

geweest
21:00
zaal open
02:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

leeftijd
18+ (ID verplicht)
locatie
vrijdag 3 mei 2019

Park 6 x HU: VR Onderzoek

Gratis entree - ervaar het nieuws in virtual reality

geweest

Doe mee aan experiment Immersive Journalism van Hogeschool Utrecht

Stel je voor, je loopt door Aleppo en ervaart hoe het is om onder vuur te liggen, je stapt in een tijdmachine en ervaart de klimaatverandering over vijftig jaar of je ondergaat hoe het is om in een psychose te raken. Allemaal voorbeelden van immersieve journalistieke producties die je transporteren naar een virtuele wereld.
Met het gebruik van nieuwe technologieën zoals, 360-gradenvideo’s, augmented en virtual reality proberen journalisten hun publiek te betrekken bij het verhaal. Doordat het publiek virtueel aanwezig is bij het nieuwsverhaal, zou het meer emotionele betrokkenheid voelen, wat vervolgens zou leiden tot positieve effecten op kennis over en attitudeten aanzien van een onderwerp of zelfs naar een nieuwsmedium.
JournalismLab, van de Hogeschool Utrecht, doet samen met de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Wenen, de Nederlandse publieke omroepen NOS, KRO-NCRV, NTR, VPRO en Nederlands instituut voor Beeld en Geluid onderzoek naar dit type journalistiek.
Door middel van verschillende experimenten testen we het effect van journalistieke verhalen in Virtual Reality. Raak je meer betrokken? Ervaar je meer emoties? Begrijp en onthoud je het verhaal beter? Doe mee aan deze experimenten en ervaar het nieuws in Virtual Reality!