donderdag 3 februari 2022

Otis Gibbs & Nathan Bell

Sublieme singer-songwriter double bill vol persoonlijke americana en folk!

BEKIJK ONS GEHELE ROOTSPROGRAMMA HIER

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
donderdag 3 februari 2022

Otis Gibbs & Nathan Bell

Sublieme singer-songwriter double bill vol persoonlijke americana en folk!

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen, er is vrije stoelkeuze. 

Otis Gibbs en Nathan Bell zijn twee steengoede singer-songwriters met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed en beide meesters in het vertellen van persoonlijke verhalen en anekdotes. Deze avond delen ze het podium in onze Cloud Nine!

Otis Gibbs
De uit Indiana afkomstige singer-songwriter Otis Gibbs plantte in zijn leven 7.172 bomen, heeft ooit met een beer geworsteld (en verloren) en wordt omschreven als één van de beste onbekende folk artiesten van het moment. Met muziek in de sfeer van Jimmie Rodgers, Woody Guthrie en Townes van Zandt creëert Gibbs een omlijsting voor zijn persoonlijke verhalen, anekdotes en scherpe beschouwingen. Voor zijn meest recente album Hoosier National (2020) besloot Gibbs, aangewakkerd door het herontdekken van een oude Les Paul met zware snaren en aangesloten op een Princeton Tuxedo-versterker uit 1963, zijn akoestische gitaar aan de wilgen te hangen en te gaan voor zijn eerste volledig elektrische release. Een uitstekende keuze wat ons betreft!

Nathan Bell
In het geval van Nathan Bell gaat het adagium less is more dubbel en dwars op. De superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee weet met zijn liedjes binnen enkele minuten zijn publiek te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen door Bell. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana, met niets geen opsmuk. Een enkele gitaar of mandoline doet het werk. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe album Red, White and American Blues die tot nu toe louter op bejubelde recensies kan rekenen.

Meer roots & americana?
In onze podcast Shelter From The Storm duikt onze host Stijn Buijst in de wereld van de americana & roots met gasten als Tim Knol, Judy Blank & DeWolff. Benieuwd? Beluister de podcast via deze link.

 

Zie ook

wo 1 jun 2022

Mark Olson

The Jayhawks frontman presenteert solo-project!

vr 8 apr 2022

Christopher Paul Stelling

Virtuoze troubadour à la The Tallest Man On Earth

wo 16 mrt 2022

Martyn Joseph

Virtuoos gitaarspel en folk à la John Prine en Luka Bloom