Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 32,50
CJP
€ 26,10
Inclusief servicekosten en garderobe.
Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Grete Pedersen dirigent

Programma

delen uit Ørjan Matre Orphic Songs
delen uit Claudio Monteverdi Sestina: Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata
delen uit Hans Werner Henze Orpheus behind the wire
Henry Purcell Music for a while (arr. Gunnar Eriksson)
Frank Martin Five Songs of Ariel

Locatie
Hertz

Orpheus

Nederlands Kamerkoor

incl. servicekosten & garderobe

Het Nederlands Kamerkoor verheugt zich op het weerzien met niemand minder dan Grete Pedersen, oprichter en dirigent van het Noors Solistenkoor, dat zoveel indruk maakte tijdens de concerten van 150 Psalms. Pedersen is de hogepriester van de koorzang, een dirigent die als geen ander in staat is magie op te roepen.

Magie en muziek uit een vocaal schimmenrijk
Magie en een sfeer van suspense komen ruimschoots aan bod in koorwerken die verhalen over Orpheus, die rusteloos dwaalt door de onderwereld, op zoek naar zijn geliefde Eurydice. Hans Werner Henze duikt diep in een vocaal schimmenrijk, waar stemmen klinken als echo’s, en geesten gevoelens oproepen van rusteloosheid, verlatenheid, hoop en wanhoop. Hij schreef het voor een twaalfstemmig a-capellakoor, alsof hij daarmee de eenzaamheid van elk afzonderlijk individu wilde onderstrepen. Het eerste deel van Orpheus behind the wire opent met de veelzeggende titel What was hell like? Monteverdi geeft tegenwicht met welluidende liederen uit een tijd die de overgang van de Renaissance naar de Barok markeert.

Religieuze liederen rond Orpheus
De Orphic Songs van Ørjan Matre, gecomponeerd in opdracht van het Noors Solistenkoor, duiken in het orfisme, een religieuze beweging die ontstond in de oud-Griekse cultuur en was opgehangen aan de Orpheus-mythe. Matre baseerde zich voor dit werk op de oud-Griekse poëzie en verschillende orfische hymnes. De composities worden afgewisseld met werken van Monteverdi, Purcell en Martin, waardoor een traditionele én moderne muzikale blik ontstaat op de klassieke mythe van Orpheus.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

De verzegelde engel

Nederlands Kamerkoor

Between two lights

Nederlands Kamerkoor

The Tallis Scholars

50th Birthday Concert