zondag 29 maart 2020

Orchestre Philharmonique du Luxembourg o.l.v. Gustavo Gimeno

afgelast
13:30
zaal open
14:15
inleiding
15:00
aanvang
16:40
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Orchestre Philharmonique du Luxembourg 
Gustavo Gimeno dirigent
Gerhild Romberger alt
Wiener Singverein Frauenchor
Pueri Cantores du Conservatoire de la Ville de Luxembourg

programma

Mahler Symfonie nr. 3

locatie
zondag 29 maart 2020

Orchestre Philharmonique du Luxembourg o.l.v. Gustavo Gimeno

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Uit het jonge huwelijk tussen het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en zijn ambitieuze chef-dirigent Gustavo Gimeno komen mooie dingen voort. Gimeno’s debuut in 2014 als dirigent bij het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij zelf eerder slagwerker was, was een klassieker: hij viel onverwacht in voor vaste dirigent Mariss Jansons. Zijn talent trok de aandacht van veel internationale toporkesten, maar het was het Orchestre Philharmonique du Luxembourg dat hem een jaar later binnenhaalde als chef-dirigent. Eind 2017 tekenden dirigent en orkest voor een bejubelde uitvoering van Mahlers Tweede Symfonie in TivoliVredenburg. Dat houdt een belofte in voor het logische vervolg op dat succes: Mahlers Derde Symfonie, een loflied op de natuur.

Voorafgaand aan het concert is er om 14.15 uur een inleiding door Philip Ruitenberg.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook