talks, colleges, festivals en meer

ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

Opvoeden: kan je het ooit goed doen?

Voeden we kinderen te individualistisch op?

Bestel tickets

Ouders van nu krijgen regelmatig het verwijt hun kinderen te beschermend op te voeden. Het kind staat centraal en moet optimaal worden voorbereid op onze steeds competitievere samenleving. Creëren we daarmee een generatie die te individualistisch is en niet met tegenslag kan omgaan? Pedagoog prof. Micha de Winter (UU) pleit voor een opvoedstrategie met meer oog voor anderen in de samenleving.

Dit event is onderdeel van de serie 'Bemoei je met je eigen kind!', een programma van Studium Generale van de Universiteit Utrecht.

Van eicel tot puber: we houden de ontwikkeling van kinderen nauwlettend in de gaten. Risico’s tijdens de zwangerschap willen we vermijden en de opvoeding moet zo optimaal mogelijk. Die controledrift leidt tot twijfel en onzekerheid bij (aanstaande) ouders. Ze wenden zich tot dokters, familieleden en momfluencers voor adviezen. Van Bach luisteren voor een optimale ontwikkeling van het babybrein tot huid-op-huidcontact voor veilige hechting.

Op welke manier beïnvloeden maatschappelijke normen en wetenschappelijke kennis ons denken over zwangerschap, ontwikkeling en opvoeden? En hoe kun je in de overdaad aan adviezen en meningen eigenlijk het goede doen?

Kijk voor meer informatie over deze serie op de website van Studium Generale.

FOTO DOOR: TADEAS VIA UNSPLASH.

Zie ook

De Futuristen: Tussen leven en dood

Over de toekomst van de dood

De eerste 1000 dagen

Kun je als ouder je kind een perfecte start geven?

Club Cinema | Hormonaal

Welke invloed hebben hormonen op onze mentale gesteldheid?