dinsdag 1 december 2020

Oproerkraaiers - documentaire en nagesprek

In gesprek met Sunny Bergman over activisme

geweest
Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:45
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 1 december 2020

Oproerkraaiers - documentaire en nagesprek

In gesprek met Sunny Bergman over activisme

geweest

Dit programma gaat door onder de huidige coronamaatregelen

Hoe komt het dat activisten meestal eerst gezien worden als oproerkraaiers en relschoppers terwijl hun actiepunten jaren of decennia later vaak gemeengoed worden? In haar nieuwe documentaire Oproerkraaiers onderzoekt Sunny Bergman het hedendaagse activisme en de relatie tussen actievoeren en maatschappelijke verandering. Wie zijn deze oproerkraaiers en wat beweegt hen? Gedurende dit jaar trok Sunny op met een breed scala activisten. Ze rijdt 's nachts mee op de tractor naar het Malieveld en ze is erbij wanneer de demonstratie van Black Lives Matter op de Dam alle verwachtingen overtreft.

Tijdens dit programma bekijk je de documentaire op groot scherm en gaan we daarna in gesprek met Sunny en twee activisten. Hoe ziet het hedendaags maatschappelijk debat eruit en hoe beïnvloeden activisten dit? En wanneer ben je een activist, en wanneer een 'radicaal'?

Regie Sunny Bergman, geproduceerd door De Familie Film & TV, in coproductie met VPRO, met steun
van CoBO.

Foto: Raymond van Mil


Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg

Geen coronagerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees  hier wat je kunt verwachten.