Programma

Deuren open 9.45 uur
Show 1 10.30 – 11.30 uur
Activiteitenplein Onderzoek het Samen 11.30 – 12.30 uur

Zaal open 12.15 uur
Show 2 13.00 – 14.00 uur
Activiteitenplein Onderzoek het Samen 14.00 – 15.30 uur

Uitvoerenden

Boy Vissers
Leonie Bos
Helen Vissers

Locatie
Hertz
Extra informatie
Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd (voor kinderen van 8 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Operatie Breinbreker (8+)

Speur mee in de wetenschapsshow van Universiteit Utrecht!

Geweest

Bekijk hier de aftermovie

 

Voor families met kinderen tussen de 8 en de 12 jaar.

Hoe bewogen dinosauriërs? Kan je je eigen geld maken? En hoe bepalen je hersenen wat je ziet? Bij de Universiteit Utrecht werken veel onderzoekers die dagelijks hun brein breken over dit soort moeilijke vragen. In de wetenschapsshow Operatie Breinbreker ontdek je samen met hen de antwoorden!

Tijdens de interactieve show vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht waar zij hun brein over breken en waarom. Dat doen ze samen met presentator Boy Vissers, bekend van Quest Junior. Maak je klaar voor een hoop spektakel en onverwachte momenten! Razende reporter Lieke gaat tijdens de show op bezoek bij onderzoekers bij de universiteit.

Onderzoek het samen
Kom na de show naar het activiteitenplein en test allerlei activiteiten van het vernieuwde UMU (Universiteitsmuseum Utrecht)! Rolt de kegel omhoog of omlaag? Zweven jullie superzwevers even goed als plantenzaden? En wat ontdekken jullie aan echte dierenbotten? Vraag je van alles af, onderzoek het samen met het museum en krijg een voorproefje van het nieuwe UMU.

Impressie
Benieuwd naar de vorige editie? Bekijk hier een impressie van Operatie Breinbreker 2022.

Meer informatie