27-31 juli 2022 in TivoliVredenburg

Programma Leading Voices
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
ZO! Gosper Choir
VOISZ
Nationaal Vrouwen Jeugdkoor
Nederlands Studenten Kamerkoor & Utrecht Studenten Cantorij

Locatie
Grote Zaal

Openingsconcert Leading Voices

Leading Voices | Vijf Nederlandse koren komen samen in één concert

incl. servicekosten

Leading Voices, European Days for Vocal and Choral Leaders vindt van 27-31 juli 2022 in Utrecht plaats. Het is aankomende zomer dé plek in Nederland en Europa voor iedereen die bezig is met koormuziek. Wil je alle evenementen bezoeken van Leading Voices? Hier kun je een passe-partout aanschaffen (prijzen verschillen per land).

Openingsconcert
Het openingsconcert van Leading Voices is een viering van onze communicatiemiddelen: geluid, muziek, woorden en beweging. Onze stemmen verbinden ons allen en worden nog sterker gehoord door gebruik te maken van beweging, lichaamstaal of symbolen. Ofwel door geluid zoals spraak of zang, ofwel door schrijven of het creëren van beelden maken we onszelf zichtbaar en zijn we in staat om ons te verbinden met anderen. Een verbinding die gedachten en emoties voedt en afstanden in ruimte en tijd overbrugt. Een verbinding die bruggen bouwt tussen generaties.

In het openingsconcert treden vijf verschillende koren en ensembles uit Nederland op die elk hun eigen unieke klank en stijl hebben. Hun optredens worden samengesmolten door een muzikaal collectief. Het concert wordt geregisseerd en ‘gecoireografeerd’ door Panda van Proosdij.

Over Leading Voices 
Een nevenprogramma voor amateurkoren en zangers biedt mogelijkheden voor optredens, ateliers en workshops, en nog veel meer. Het programma is te bekijken op de website. Je vindt onder meer aanbod van Boudewijn Jansen, Sinta Wullur en Panda van Proosdij.

Een hoofdprogramma voor dirigenten en muziek docenten biedt meer dan 80 sessies door ruim 50 sprekers vanuit heel Europa: workshops, ronde tafelgesprekken, lezingen, experimentele sessies en natuurlijk concerten. Een geweldige kans om als professional in de koormuziek je netwerk uit te breiden en kennis te maken met nieuw repertoire of nieuwe techniek en inspiratie op te doen. In alle sessies is Engels de voertaal en voor de meeste sessies geldt dat je je hiervoor tijdens het evenement aanmeldt (met uitzondering van de vijf LAB’s en de twee masterclasses).

Leading Voices mag je niet missen: niet als zanger en zeker niet als dirigent!

Zie ook

Leading Voices: Programma vrijdag

Leading Voices | Mikrokosmos & Cuncordu e Tenore de Orosei

Leading Voices: Programma zaterdag

Leading Voices | Kamēr… Youth Choir & Slotconcert

Leading Voices: Programma donderdag

Leading Voices | Accent & I Fagiolini