donderdag 26 november 2020

Onze man in Teheran

Afgelast

afgelast
Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:15
zaal open
20:00
aanvang
22:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
donderdag 26 november 2020

Onze man in Teheran

Afgelast

afgelast

Dit programma heeft plaatsgevonden op 12 oktober 2020. 

Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie én van al die plastisch chirurgen. Het is het land van geestelijken die de touwtjes in handen hebben, maar ook van de vele jonge hippe vrouwelijke studenten. Het is het land dat door Trump als grootste sponsor van terrorisme in de wereld wordt genoemd en tegelijkertijd, net als het Westen, vecht tegen IS. Maar wat is het échte Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder?

In een persoonlijk college schetst correspondent Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Aan de hand van eigen foto’s en vlogbeelden laat hij zijn Teheran zien. Ook duidt hij de politieke situatie in het land en de relatie tussen het Westen en het Iraanse regime. Komen de Iraanse jongeren in opstand tegen de mullahs? En loopt de spanning tussen het Westen en Iran in dit Trump-tijdperk verder op?

Thomas Erdbrink is Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant, en The New York Times. Hij schreef het boek Onze man in Teheran (2016), ‘Gelukkig nog altijd onze man in Teheran’ en maakte voor de VPRO en PBS Frontline in Amerika de bekroonde gelijknamige televisieseries.

Onze Man in Teheran is een programma van het Haagsch College.

 

 

 

 

 

Foto: Van't Hof - VPRO