woensdag 20 oktober 2021

Onze Man in Teheran

College van Thomas Erdbrink

Talks, colleges, festivals en meer

Ons Kennis & Debatprogramma

19:00
zaal open
20:00
aanvang
22:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

Rang 1
€ 27,50
Rang 2
€ 24,50
Rang 3
€ 18,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie
woensdag 20 oktober 2021

Onze Man in Teheran

College van Thomas Erdbrink

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie én van al die plastisch chirurgen. Het is het land van geestelijken die de touwtjes in handen hebben, maar ook van de vele jonge en hippe vrouwelijke studenten. Maar wat is nu het échte Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder?

In een persoonlijk theatercollege schetst correspondent Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Aan de handvan eigen foto’s laat hij zijn Teheran zien. Ook vertelt hij over de politieke situatie in het land en de relatie tussen het Westen en het Iraanse regime. Komen de Iraanse jongeren in opstand tegen de mullahs? En loopt de spanning tussen het Westen en Iran verder op?

Thomas Erdbrink was jarenlang Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant, en The New York Times. Hij schreef het boek Onze man in Teheran (2016), ‘Gelukkig nog altijd onze man in Teheran’ en maakte voor de VPRO en PBS Frontline in Amerika de bekroonde gelijknamige Televisieseries.

Onze Man in Teheran is een productie van Haagsch College.