vrijdag 6 september 2019

Offspring Ensemble - Birds & Boogie

Gaudeamus Muziekweek - Natuurgeluiden, funkritmes en onvoorspelbare resonanties

geweest
18:30
zaal open
19:00
aanvang
20:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Ensemble Offspring
Clarie Edwardes slagwerk

programma

Kate Moore Blackbird Song
Kate Moore Fern
Nicholas Morrish Life Of Lines II (genomineerd voor de Gaudeamus Award)
Holly Harrison Bend/Boogie/Break
Ned McGowan Nieuw werk (wereldpremière) (opdracht van Gaudeamus)

locatie
vrijdag 6 september 2019

Offspring Ensemble - Birds & Boogie

Gaudeamus Muziekweek - Natuurgeluiden, funkritmes en onvoorspelbare resonanties

geweest

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Ensemble Offspring brengt enkele van Australiës meest innovatieve en virtuoze muzikanten bij elkaar. In dit concert spelen ze een programma dat natuurgeluiden, poëtische meditaties, funkritmes en onvoorspelbare resonanties combineert, in werken van Kate Moore, Andrea Keller, Holly Harrison en Ned McGowan.

Blackbird Song van Kate Moore is een expansieve melodie geschreven als antwoord op de vroege-ochtendzang van een merel. Fern van dezelfde componist is een ode aan de gelijknamige, eeuwenoude, betoverende plant. De wereldpremière van Ned McGowan's nieuwe sextet verkent afrasteringen, muzikale tijd, snelheid en machines. Van Nicholas Morrish, genomineerd voor de Gaudeamus Award 2019, speelt het ensemble het delicate geluidstapijt Life of Lines II. Holly Harrisons Bend/Boogie/Break haalt zijn inspiratie uit postrockriffs, funkritmes en honkytonkpiano, naast het idee van vervormd vinyl en 'dingen die mis gaan': vervormd, gebroken, niet zoals het hoort.

Ensemble Offspring, geleid door slagwerker Claire Edwardes, maakt muziek met een vrije geest, in alle gedaantes, van kamermuziek tot vrije improvisatie en interdisciplinaire producties. Het ensemble probeert bestaande ideeën over muziek te bevragen en is een hartstochtelijk promotor van artistieke integriteit.