Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Vaughan Williams Dona nobis pacem
Rachmaninov Vespers o.a. Bogoroditse Devo
Fauré Pavane en Cantique de Jean Racine
Bernstein Chichester Psalms

Uitvoerenden

Het Promenade Orkest
Toonkunstkoor Utrecht
Jeannette van Schaik
sopraan
Berend Eijkhout bariton
N.t.b. jongenssopraan
Jos Vermunt dirigent

Locatie
Grote Zaal

Ode aan de Geallieerden

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen tot 1 juni 2020 van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Over de restitutiemogelijkheid volgt later meer informatie. We zijn momenteel druk bezig de verschillende opties uit te werken. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers, maar vanwege de omvang van ons programma kan dit enige tijd duren. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

 

In 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid en brengt het Toonkunstkoor Utrecht, samen met Het Promenade Orkest en solisten, een ode aan de grote geallieerde mogendheden. In dit concert brengen we werken bijeen van typische vertegenwoordigers van deze landen.

Wie kent niet Bernstein, Fauré en Rachmaninov? Het Dona Nobis Pacem (Geef ons Vrede) van de Brit Vaughan Williams heeft een duidelijk vredesthema en is het centrale werk van dit concert. Met zijn werk uit 1936 pleit hij voor vrede, terugkijkend op recente oorlogen en met de angst voor een nieuwe.

Het concert eindigt met Bernsteins Chichester Psalms, met tot slot de woorden: "Wat is het leven goed en mooi als mensen in liefde met elkaar leven". Een prachtige afsluiting van dit vredesconcert.

Tickets: Regulier tarief € 29,00 | CJP/Student/Jongere tot 18 € 16,00