zaterdag 31 oktober 2020

Oceanic & Greetje Bijma

TivoliVredenburg & EKKO presenteren: Bijzonder muzikaal tweespel van leftfield producer en free-jazz vocaliste

20:30
zaal open
21:30
aanvang
22:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen support
locatie
3voor12
Leftfield techno-dj Oceanic en freejazz-stemkunstenares Greetje Bijma maakten een bijzondere mix van clubtracks en spookachtige luistermuziek. Weird? Ja. Maar ook mega goed.
zaterdag 31 oktober 2020

Oceanic & Greetje Bijma

TivoliVredenburg & EKKO presenteren: Bijzonder muzikaal tweespel van leftfield producer en free-jazz vocaliste

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen.

Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten. Bekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.

Een wel heel onverwacht muzikaal duo, opnieuw teweeggebracht door yeyeh-labelbaas Pieter Jansen. Eerder flikte hij het door Theremin-speler Carolina Eyck en producer Eversines in een ruimte te krijgen, nu staan er weer twee enorme, maar niet direct met elkaar geassocieerde bij elkaar: elektronica-producer Oceanic en stemkunstenares Greetje Bijma. Het resultaat van deze ontmoeting is niet mis: een vruchtbare tweedaagse studiosessie, een mini-album, een onweerstaanbare dynamiek en een nieuwe vriendschap. Oceanics mechanische ritmestructuren vol minimale melodische invullingen krijgen extra kick door de evenwel melodische als ritmische vocale acrobatiek die Bijma er naadloos overheen legt - of waarmee ze het geheel juist overhoop gooit. Een perfecte aanvulling zo, door het schijnbare contrast tussen de ingehouden techno en de bijzonder expressieve stemkunst. Van ijzingwekkende duistere ambient tot doordringende dansvloerverrassingen: Swallow A Party is een muzikaal samenspel uit duizenden.