Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Ntjam Rosie - zang
Rafael Devanté Sinay - gitaar
David Nino van der Grinten - toetsen
Aäron Bouwman - bas
Kick Woudstra - drums

Locatie
Cloud Nine

Ntjam Rosie & SMANDEM.

Doorbraakalbum 'ELLE' vernieuwd in samenwerking met virtuoos jazzkwartet

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

De in Kameroen geboren zangeres Ntjam Rosie heeft met haar karakteristieke stemgeluid een eigenzinnige visie op jazz en soul. Haar doorbraakalbum 'ELLE' uit 2010 opende vele deuren, waarmee ze gezien en gehoord werd in veel zalen. Waaronder onze Cloud Nine en op North Sea Jazz festival.

Met een frisse blik kijkt ze naar muzikale mogelijkheden. Daarom besloot ze samen met het jonge jazzkwartet SMANDEM haar doorbraakalbum ‘ELLE’ onderhanden te nemen. Het resultaat is een mooie mix van ruw en energiek naar zacht en loom.

Het Amsterdamse SMANDEM. tonen ongelooflijke virtuositeit in het verbreken van muzikale grenzen en conventies. Het kwartet bestaat uit Aäron Bouwman (Bas), David Nino van der Grinten (Keys), Rafael Devante Sinay (Gitaar) en Kick Woudstra (Drums).

Ntjam Rosie werkte met vele grote namen in de Nederlandse jazzscene waaronder het Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Reinier Baas, Ronald Snijders, en Teus Nobel. Ze trad op met orkesten als het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Nederlands Blazersensemble en speelde op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. Op nationale radio en televisie is zij een graag geziene gast.