Aanvang
Zaal open
Verwacht einde
Uitvoerenden

Ragazze Quartet
Syrène Saxofoonkwartet
Dudok Quartet
ADAM Quartet
Quatuor Agate
Maat Saxophone Quartet
Sonoro Quartet
Belinfante Quartet
Utrechtse amateurkwartetten van 7-77 jaar

Locatie
TivoliVredenburg

NSKA Strijkkwartetfestival middagprogramma

Passe-partout middagprogramma

Geweest

De Nederlandse Strijkkwartet Academie begeleidt jonge, veelbelovende strijkkwartetten naar een succesvolle internationale carrière. Sinds de oprichting in 2001 zijn er al vele – inmiddels – internationale grootheden uit hun koker gekomen. Met dit festival viert de NSKA de 20ste verjaardag. Een ode aan het strijkkwartet!

Wat maakt een kwartet goed en hoe word je dat? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe kom je op de grote podia? Hoe gaat het kwartet zich deze eeuw ontwikkelen?

De NSKA presenteert op zaterdag 18 juni de complete keten van talentontwikkeling: van het jongste talent van de Utrechtse muziekscholen en jeugdorkesten, via de vooropleiding en het conservatorium tot de wereldtop. Je kan overdag zelf een keuze maken uit het programma van concerten door zowel de jongste als de meest gerenommeerde strijkkwartetten. Het programma omvat verder twee muziekvoorstellingen met NSKA-alumni Ragazze Quartet en Syrène Saxofoonkwartet, paneldiscussies over talentontwikkeling en premières van jonge componisten uit zes verschillende continenten.

Er zijn, naast kaarten voor het middagprogramma, passe-partouts verkrijgbaar voor de hele dag, en losse tickets voor het avondconcert.

Bekijk hier het blokkenschema voor het middagprogramma.

Het jubileum wordt georganiseerd i.s.m. TivoliVredenburg, Gaudeamus, de Utrechtse muziekscholen en jeugdorkesten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.