talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event
Programma
Flikken de Podcast

Flikken Maastricht is de langstlopende dramaserie van Nederland en in die 16 seizoenen is er ontzettend veel gebeurd. In de serie en tussen de personages, maar ook achter de schermen. De televisieserie heeft een speciaal plekje in het hart van host Ben Prins. In Flikken de Podcast van AVROTROS neemt hij de fans mee ‘achter de schermen’. In elke aflevering bespreekt hij een ander thema; van stunts, wapens en de politie, tot locaties, muziek, verhaallijnen en kleding en beantwoord brandende vragen van trouwe kijkers.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp

Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

de Lesbische Liga

🏳️‍🌈 Annefleur en Vera loodsen je door het landschap van lesbische media-aanbod heen in ‘de Lesbische Liga’ podcast van NTR! Lekker met de lesbi’s dus, maar ook met de B’s en Q’s want in de Liga is iedereen welkom. Samen met jou bespreken we de series die ons nu opvallen, bijzondere Queer vrouwen en maken de balans op: wat is waar van wat wordt vertoond en wat zit er harder naast dan hetero’s die vragen “wie het mannetje’ in de relatie is”.

Europa draait door

In Europa draait door kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit namens VPRO wekelijks naar alles wat Europa teistert, beweegt of beter maakt. Kan de nieuwe Duitse bondskanselier Scholz zijn stempel drukken? Hoe hard raakt de Brexit de Britten? Lukt het Poetin om Europa uit elkaar te spelen?

De Koffer In Met 3 Op Reis

Jennifer Hoffman en Nienke de la Rive Box nemen je samen met de 3 op Reis-crew van BNNVARA mee naar de meest bijzondere en mooiste bestemmingen. We dromen weg bij verre oorden en bereiden je voor op de reis van je leven. De Koffer In Met 3 Op Reis van onthult de do’s en don’ts van een bestemming en dat levert legendarische anekdotes op.

Lang Verhaal Kort

Lang verhaal kort vertelt wat jij moet weten over een actueel onderwerp, om het nieuws erover beter te kunnen volgen. Test je nieuwskennis tijdens NPO Podcastevent met de Langs Verhaal Kort quiz van NOS op 3.

Kalm Met Klassiek

Drukke kinderen, talloze afspraken, telefoontjes, appjes, mails… In de drukte, haast en hectiek van het dagelijks leven is het goed af en toe even stil te staan. Pas op de plaats, rustig ademhalen en tot jezelf komen. En daar gaat Ab Nieuwdorp van AVROTROS je bij helpen!

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de ‘Deventer Mediazaak’ en de ‘Brand in het Landhuis’ al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. Mischa Blok, Stan Putman en Vincent Bijlo zijn namens AVROTROS dé podcastgids van Nederland!

Domme Vragen Bestaan Wel

Domme vragen bestaan niet??? Wij, One’sy Muller en Vinny Tailor, zijn erachter gekomen dat dat wel zo is! In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel van AVROTROS onderzoeken we samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen.

De Ongelooflijke Podcast

Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Met dit keer de vraag die de mensheid al millennia lang bezighoudt: bestaat God? Is die vraag anno 2022 nog relevant? Twee filosofen die eerder veel indruk maakten in de Ongelooflijke Podcast kruisen de spreekwoordelijke degens: atheïst Stine Jensen (Erasmus Universiteit Rotterdam) en christen Emanuel Rutten (Vrije Universiteit Amsterdam).

NTR Podcastprijs 2022

De NTR Podcastprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België. Uit een groot aantal inzendingen worden jaarlijks 10 genomineerden geselecteerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt wie er in aanmerking komen voor de prijzen. Die jury bestaat dit jaar uit: Willemijn Francissen, Karin van den Born, Anne Moraal, Raf Njotea en Dennis Gaens.

Onder de vleugels van Den Herder

Voor veel onderwerpen geldt de regel: als je er meer van weet, ga je het meer waarderen. Precies dat is het aantrekkelijke van de podcast Onder de vleugels van den Herder. Pianist en muzieksamensteller Jacobus den Herder van De Ochtend van 4 duikt in de eindeloze hoeveelheid prachtige muziek voor piano en laat horen wat er in de muziek gebeurt. Waar zit nou die mooie overgang? Wat is dat voor mooi akkoord? Met een paar tips en een korte uitleg, luister je opeens met andere oren naar de muziek. Presentator Niels Heithuis vraagt Jacobus naar het naadje van de kous en ook jij kan natuurlijk vragen stellen. Een stoomcursus klassieke muziek, met kennis én humor.

FunX Mental Health Club

Welkom bij de FunX Mental Health Club! Hier snappen we dat het leven niet 24/7 fissa is. Het is oké om je rot te voelen. Of je nou dealt met een depressie, niet goed weet hoe je hulp moet vragen of te maken hebt een burn out: je bent niet alleen. In deze podcast bespreekt Tannaz met verschillende gasten hoe zij dealen met hun mental health struggles en krijg je de handigste tips van experts.

Eerst Dit

Eerst Dit is een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB voor thuis of onderweg. Elke dag 7 minuten bijbellezing en overdenking. Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus. Tijdens NPO Podcastevent een verdiepend en langer gesprek.

De Keiharde Podcast

Jouw wekelijkse portie teringherrie en metaalkabaal. Suzanne Bosman en Mike Arntz bespreken namens AVROTROS  je favoriete tracks, en nodigen speciaal een live metalband uit!

Op Z'n Kop

Marianne Zwagerman & Rick van Velthuysen zetten elke week de wereld van de luisteraar op zijn kop. Zoveel nieuws, zoveel meningen, maar hoe zit het nu echt? Wie krijgt er deze week op zijn kop? Wie zette deze week hun wereld op zijn kop? Zwagerman & Van Velthuysen zetten je namens Powned aan het denken!

De Kopgroep

In De Kopgroep bespreekt Joost Vullings met Mart Smeets, Martijn Hendriks en Maxim Horsels namens AVROTROS het heden, verleden en de toekomst van de Giro, Tour en Vuelta. Ook tijdens het WK wielrennen in Australië is De Kopgroep er voor jou!

Atlas

In Atlas hoor je de meest fascinerende wetenschappelijke inzichten, en kijken we naar de mens áchter de wetenschapper. Hoe komen ze tot hun experimenten, waar bouwen ze op voort en wat zijn hun fuck ups? Verhalen over nieuwsgierige mensen die streven, worstelen, falen en slagen. Petra Grijzen spreekt ze en ontvangt verslaggevers die zelf op onderzoek gaan in de kleurrijke wereld van de wetenschap.

De Machine

In de tweewekelijkse podcast De Machine nemen Atze de Vrieze en Niels Aalberts van VPRO’s 3voor12 je mee naar de wereld achter de muziek. Naar de business beslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Sara’s Mysteries

In Sara’s Mysteries ontrafelt Sara de Monchy samen met jonge mensen mysteries die hen niet meer loslaten. Elke aflevering schakelt één kind de hulp van Sara in om een raadsel uit te zoeken. Lukt het hen om met vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk de mysteries op te lossen? Dit is een true crime kinderpodcast van NTR voor de hele familie! Speciaal voor NPO Podcastevent zal Sara’s een aflevering van het nieuwe seizoen bespreken en laten horen.

NOS Voetbalpodcast

Special in het teken van EK Vrouwenvoetbal, met gasten Rivkah op het Veld, Frank Wielaard, Jeroen Elshoff, Leonne Stentler.

NPO Podcastevent 2022

Beleef live opnames van je favoriete podcast

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Ben Houdijk

 

 

Welkom op de tweede editie van NPO Podcastevent! Hét evenement voor jou, de liefhebber van podcasts. Kom in contact met je favoriete podcastmakers, luister naar live-opnames van podcastafleveringen, stel vragen en deel tips met andere podcastliefhebbers. Het NPO Podcastevent is er voor alle liefhebbers van podcasts in Nederland. Zien we je hier?

Het NPO Podcastevent is er voor alle liefhebbers van podcasts in Nederland. De tweede editie vindt plaats op zondag 26 juni in TivoliVredenburg Utrecht. Het NPO Podcastevent is de afsluiter van de Week van de Podcast, waarbij alle NPO zenders aandacht geven aan bestaande en nieuwe podcasts gemaakt door verschillende omroepen.