Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Norma Winstone & Glauco Venier + Ineke Vandoorn & Marc van Vugt

Twee gerenommeerde jazzduo’s spelen in wisselende combinaties

Geweest

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Ineke Vandoorn, 'de avonturier onder de jazz zangeressen' volgens de Volkskrant, en gitarist Marc van Vugt, bekend om zijn betoverende arrangementen en hypnotisch gitaarspel, ontmoeten de toonaangevende ECM artieste en zangeres Norma Winstone en pianist Glauco Venier. Norma Winstone wordt gezien als een van de meest verfijnde en veelzijdige Engelse jazz-zangeressen. Haar album Distances werd genomineerd voor een Grammy Award.

Beide duo's spelen in wisselende combinaties. De ontmoeting vind plaats in het kader van de release van 'Crossing Canada'. Een live cd die Marc en Ineke opnamen tijdens twee 5-weekse tours in Canada in 2016 en 2018.

Norma Winstone en de Italiaanse Glauco Venier delen hun liefde voor improvisatie, songs en melodie. Hun sfeervolle repertoire reikt van jazz, folk tot middeleeuwse melodieën en popsongs. Norma Winstone won vele prijzen. Geen wonder; haar ECM album ‘Somewhere Called Home‘ wordt als een klassieker beschouwd en haar woordloze zang was bepalend voor de sound van Kenny Wheeler's big band.

Edisonwinnaars Vandoorn en van Vugt zijn bekend om hun duo-spel dat ze naar een ander niveau hebben gebracht. Naadloos en moeiteloos wisselen ze van rol waarbij je je soms afvraagt wie nu wat doet. Ze exploreren de grenzen van zowel improvisatie als van lyrische songs, creëren een eigen wereld zonder daarbij hun gevoel voor lyriek en harmonie te verliezen.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!